مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تشریح کرد:
اعلام آخرین وضعیت سدهای فارس / کدام شهرستانها از آب خلیج فارس منتفع میشوند
شهرستانهای در مسیر این طرح شامل آباده، اقلید، خرمبید، لامرد، اوز، لارستان، جویم، زریندشت، قطبآباد، خفر، خرامه، پاسارگاد، سورمق و… هستند.
ایسنا/فارس: «خلاصه شده»، مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس به تشریح آخرین وضعیت سدها و همچنین وضعیت آبی استان پرداخت و گفت: هماکنون یک میلیارد و ۱۰۳ میلیون متر مکعب آب در پشت ۹ سد فعال استان فارس وجود دارد که نسبت به سال گذشته در مدت مشابه، ۹۰ میلیون متر مکعب کاهش حجم آب پشت سدها داریم.
سیاوش بدری روز، ۲۱ بهمن در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز به تشریح آخرین وضعیت بارندگی و سدهای استان فارس پرداخت و گفت: میزان بارندگی استان در سطح استان در سال جاری آبی به صورت میانگین ۶۰ میلیمتر بوده است.
وی با بیان اینکه آمار هواشناسی فارس به صورت میانگین ۷۲ میلیمتر است که این اختلاف آمار به دلیل آن است که ایستگاههای شرکت آب منطقهای با ایستگاههای هواشناسی و همچنین پراکنشهای بارندگی در سال جاری متفاوت بوده است.
بدری، بیشترین میزان بارندگی در سال جاری آبی را مربوط به ایستگاه برغان سپیدان با ۱۸۶ میلیمتر میزان بارندگی و کمترین آن را ایستگاه فورگ داراب با صفر میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان بارندگی در سال جاری آبی، سرجمع نسبت به طولانی مدت مشابه ۵۵ ساله، ۶۸ درصد منفی هستیم، البته در سال گذشته هم همین شرایط را داشتیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس با اشاره به آخرین وضعیت سدهای استان نیز گفت: در سطح استان فارس ۹ سد در حال بهرهبرداری هستند که حجم کل آنها ۳ میلیارد متر مکعب است و هماکنون یک میلیارد و ۱۰۳ میلیون متر مکعب آب در پشت این سدها وجود دارد که نسبت به سال گذشته در مدت مشابه، ۹۰ میلیون متر مکعب کاهش حجم آب پشت سدها داریم.
وی با بیان اینکه سرجمع ۶۳۵ میلیون متر مکعب آب قابل استفاده پشت سدهای استان فارس وجود دارد که نسبت پرشدگی آنها ۳۷.۶ درصد است، افزود: بیشترین میزان آب مربوط به سدهای درودزن، ملاصدرا و سلمان فارسی هستند.
بدری بیان کرد: حجم کل سد درودزن ۹۹۳ میلیون متر مکعب است که امروز ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب دارد. حجم کل سد ملاصدرا ۴۴۰ میلیون متر مکعب است که حجم مفید آن امروز ۱۳۲ میلیون متر مکعب است. سد سلیمان فارسی نیز ۹۷۰ میلیون متر مکعب حجم کل دارد و امروز حجم آب مفید آن ۴۰۷ میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس به وضعیت آبی استان هم اشاره کرد و افزود: حجم بارندگی در کل کشور استان به صورت میانگین بیش از ۳۰ میلیارد متر مکعب است که با توجه به قرارگیری در نزدیک خط استوا، ۳۰ درصد آن آب تجدیدپذیر است که معادل ۹ تا ۱۱ میلیارد متر مکعب میشود و این مقدار آب تجدیدپذیر استان فارس است که قابل برنامهریزی است.
۸۲۷ کیلومتر طرح آبرسانی در دست بهرهبرداری داریم
وی در ادامه به طرح انتقال آب خلیج فارس به فارس اشاره کرد و افزود: سهم فارس از آب دریا ۴۰۰ میلیون متر مکعب است که ۱۴۵ میلیون متر مکعب آن را به سرمایهگذار کنونی واگذار کردیم که ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بدری در پاسخ به اینکه کدام شهرستانهای فارس از آب خلیج فارس منتفع میشوند، گفت: شهرستانهای در مسیر این طرح شامل آباده، اقلید، خرمبید، لامرد، اوز، لارستان، جویم، زریندشت، قطبآباد، خفر، خرامه، پاسارگاد، سورمق و… هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس با یادآوری اینکه خط انتقال آب خلیج فارس به فارس بیشتر برای استفاده آب صنایع طراحی شده است البته در جاهایی که مشکل آب شرب داریم، از این آب استفاده خواهد شد، بیان کرد: اخذ کلیه مجوزهای این طرح به عهده سرمایهگذار طرح است.
لینک کوتاه:
خبری خیلی خوب تشکر از جناب آقای محمدی فرماندار اور بخاطر پیگیریهای مستمر تا اوز هم در خط لوله کشی قرار گیرد
عالی امیدوارم شبکه لوله آن مانند آب سدسلمتان از مسیر جاده چک جک به گراش نرود که از آنجا به اوز آورده شود