برگی از تاریخ شکل گیری دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز قسمت نود و پنجم
عبدالعزیز خضری*: ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ با حضور دکتر اسماعیل محبی پور، معاون سیاسی-امنیتی استانداری فارس، مهندس علی اصغر علی پور، اولین فرماندار تاریخ شهرستان اوز پس از کمتر ۲۷ ماه مدیریت در فرمانداری جای خود را به مهندس محمد محمدی که اهل بوانات بود، داد.
پیش از هر قضاوتی نسبت به علی پور، این را اضافه کنم با در اختیار داشتن زمان کم در مدیریت نمی شود انتظار خدمت موردنظر را داشت.
در عین حال با وجود رابطه خوب فیمابین با اولین فرماندار اوز، اما وی بر سر دو موضوع به ویژه حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، در اوز می توانست خیلی بهتر دانشگاه آزاد اوز را مورد پشتیبانی قرار دهد تا با آرامش و به دور از صرف انرژی بی جهت این سفر تاریخی رقم بخورد که بیش از هر چیز امتیازش نصیب خود فرماندار می شد.
در کل به نظر نمی رسد تغییر زودهنگام در سمت های مهم، مفید فایده برای تشکیلات اداری باشد.
در این آئین که دکتر حسین حسین زاده، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، نیز حضور
داشت، وی به نیکی از دانشگاه آزاد اسلامی صحبت به میان آورد به دلیل این که شاید صحبت های ایشان جانبدارانه تلقی گردد بیشتر نوشته نمی شود ولی علاقمندان در صورت تمایل می توانند خبر با عنوان «دانشگاه آزاد اسلامی اوز نمادی نمونه در تحول و تعامل با مردم است» به تاریخ ۲۷/۰۱۱/۱۴۰۰ رجوع کنند.
پایان برنامه از معاون سیاسی-امنیتی که اهل لار نیز بود دعوت کردم در مسیر رفتن به لار از دانشگاه آزاد اوز دیدن کند. با خوشرویی استقبال کرد و قرار بود فقط دیداری گذرا داشته باشد ولی موقعی که آمد، زمانی یک ساعته وقت گذاشت و از بیشتر بخش ها بازدید کرد و دقایقی با کارکنان، هیئت علمی و اعضای هیئت امنا به گفتگو نشست.
ایشان با شنیدن خواسته های همیشگی و تکراری مرکز اوز سریع با دکتر محمدرضا قائدی، دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس، تماس گرفت و خواسته ها را انتقال داد.
طبیعی بود که پاسخ مساعد بگیرد.
متعاقبا با مهندس حسن شبانی، مدیر کل راه و شهرسازی لارستان، در خصوص ادامه رفوژ میانی بولوار خلیج فارس «خروجی اوز به گراش» که در جلو دانشگاه قرار دارد و دو خط آن با سنگ های بزرگ بتنی موسوم به نیوجرسی جدا گردیده اند صحبت کرد و قول مساعدت گرفت(اما تا امروز تیرماه ۱۴۰۲ کاری انجام نشده است)
محبی پور برداشت خوبی از ساختار دانشگاه نمود و ابراز امیدواری نمود ازطریق استانداری
از طریق استانداری آن چه که قادر به انجامش باشد برای این موسسه آموزش عالی به کار ببندد.
علی پور اولین فرماندار شهرستان اوز بدون خداحافظی حضوری و یا پیامی به فرمانداری لارستان برگشت ولی همچنان به طور ثابت روزهای جمعه سلام و صبح بخیر رد و بدل می کنیم و بعضا خودم با ایشان تماس می گیرم.
با هماهنگی دکتر حسن سلطانی، رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی فارس، به شیراز عزیمت کردم و با ارائه اقدامات صورت گرفته در تهران، خواستار تحقق خواسته های مرکز اوز شدم. ایشان مثل همیشه با گشاده رویی و حتی با دعوت از دکتر سعید رازقی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، تلاش کرد تا جایی که مقدور باشد کمک کند.
خاطر نشان کردم، اگر شیراز مدارک لازم را به شورای گسترش رشته تهران بفرستد با توجه به شناخت تهران می شود برای تصویب رشته ها امیدوار بود.
استان توانایی اقدام برای تخصیص رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و استثنائا ارشد و از طریق جابجایی درون استانی را دارد. اما برای صدور مجوز کارکنان می دانستم، در شیراز جزنامه نگاری و یا پیگیری تلفنی بیشتر نمی شود اقدامی به عمل آورد تهران که بودیم متوجه شدم بدون دریافت دستور ریاست عالیه، اقدامی از سوی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهت صدور مجوز کارکنان متصور نیست.
همان روز گفتگوی مفصلی با دکتر سعید رازقی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، در اتاقش داشتم.
پس از دیدار با چند نفر دیگر از معاونان و کارشناسان به این نتیجه رسیدم به قول ووعده ها نمی توان دلخوش ماند وحالا که دانشگاه در موقعیت مناسب فیزیکی قرار دارد، با توجه به جمعیت کم و تعدد مراکز آموزش عالی در منطقه نمی بایست تلاش باز ایستاد.
هرچند موضوع اصلی داشتن رشته های تحصیلی است. در غیر این صورت چگونه می توان خود را در رقابت با مراکز آموزش عالی حداقل در اوز قرار داد.
و در تغییر و تحول مدیریت آموزش و پرورش، محمدرضا رضائی، پس از سال ها بازنشست و علی اصغر رضایی که اهل جویم بود جای وی را گرفت.
آموزش و پرورش شهرستان اوز از مهم ترین مراکز علمی است که مردم با دید مورد انتظار به آن نگاه نمی کنند.
البته به مراکز آموزش عالی نیز چنین نگاهی وجود دارد. پایین بودن کیفیت آموزش، مقوله ای است که نیاز است در بعد کلان و خرد روی آن کار پژوهشی صورت بگیرد.
کار پژوهشی مستلزم سرمایه گذاری با کارگردانی افراد متخصص است و متعاقبا نتایج حاصل از آن، به چگونگی اقدام مسئولان اجرایی برای رفع اشکال در راستای نتایج تحقیقات کارشناسان بستگی دارد که آیا توجه بکنند؟.
هر چند مدیران و عوامل محلی برای برون رفت حداقلی از این معضل می توانند راهکار کاربردی ارائه دهند.
در سفر شیراز، دیدار با مهندس حمیدرضا قانعی، مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی،
از برنامه هایی بود که در راستای معرفی امکانات فرهنگی، ادبی و هنری و ادامه تبادل همکاری ها صورت دادم.
پیش از ورود به اتاق مدیرکلوساعت ۱۳.۴۵ بود بسته های فراوان برای ناهار آوردند متوجه نشدم این بسته بندی ها خود کارکنان سفارش کرده بودند ویا در حساب اداره بود البته از کسی پرسیدم اما با تعارفی که کرد بفرماناهار، به جواب پاسخم نرسیدم.
و اما، دانشگاه هر سال به مناسبت ۲۲ اسفندماه سال روز بهره برداری از پردیس و انتقال به ساختمان ملکی در نظر آباد مراسم همراه با پیاده روی می گیرد اما با شیوع بیماری کرونا و از اسفندماه ۱۳۹۸ برنامه پیاده روی لغو گردید، با این حال با ترتیب نشست هم اندیشی با هیئت امنا این مناسبت را زنده نگهداشتیم.
با اهدایی یکصد میلیون تومان شیخ عبدالقادر فقیهی، بانی دانشگاه به نیت همسر مرحومش حاج کلثوم حاج محمدرسول حاج محمد رحیم(رحیم پور)، عملیات کاشت نخل در زمین دانشگاه آغاز شد.
با نظارت دکتر محسن مهرآوران، مدیر پژوهشی و عمرانی و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اصلاح خاک زمین که شدیدا مورد نیاز بود، انجام و هر چاله به ابعاد ۹۰ سانتی متر عرض و با عمق ۹۰ سانتی متر آماده و خاک تازه همراه با کود در چاله ها ریخته شد تا شرایط برای رشد ۸۶ نفر درخت نخل فراهم شود.
لوله گذاری برای آبیاری قطره ای هم انجام و دو مخزن نگه داری آب از محل خیریه مرحوم کلثوم رحیم پور و دکتر محمد نظری هر کدام با اعتبارسیصد میلیون ریال نیز ساخته و ۸۶ درخت نخل قصب کاشته شد.
باشگاه کتاب خوانی آبان در سال ۱۳۹۶ توسط خود دانشجویان آماده و تهیه شده بود که جا دارد از آن سال های اولیه که دانشجویان با شور و شوق کتابی را معرفی می کردند تا پس از مطالعه با برگزاری دورهمی آن را برای یکدیگر بازگو کنند و به بحث و بررسی بگذارند به نیکی یاد شود.
بعضا افراد بیرون از دانشگاه نیز به این دور همی ها دعوت می شدند.
مکان این باشگاه، با خیریه، حاج محمدعلی عابدی و همسرش مکیه هنر(پدر و مادر عبدالحمید عابدی)، از نیکوکاران، و با تجلیل از نام شادروان حاج محمدهادی کرامتی که منت بزرگی بر مردم اوز و منطقه با نوشتن کتاب تاریخ دلگشای اوز دارد به نام «باشگاه کتابخوانی محمدهادی کرامتی» نامگذاری و قرار شد طی آئینی با حضور مردم و مسئولان در سالگرد ۲۲ اسفندماه مورد بهره برداری قرار بگیرد.
این آئین با حضور جمع زیادی از جمله مهندس محمد محمدی، فرماندار، معاون و بخشداران شهرستان، روحانیون، روسای دانشگاه آزاداسلامی واحد لارستان، شوراها، شهردار، دانشگاه ها و دیگر ادارات اعضای هیئت امنای دانشگاه در صبح ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۰ با بهره برداری از نخلستان طبیعت خیریه حاج کلثوم رحیم پور در اول صبح آغاز و با افتتاح باشگاه کتابخوانی محمدهادی کرامتی خیریه محمدعلی عابدی و مکیه هنر ادامه یافت.
نویسنده زحمات حاج محمدعلی عابدی در سال ۱۳۷۶ که برای تشکیل هیئت امنای
بیمارستان عبدالحمید امیدوار ودردبی رایزنی می کردم از یاد نمی برد، ایشان در ماه رمضان مرا همراهی و با همشهریان ساکن آشنا می کرد و راقم رسالت حضور را برای آنان تبیین می کرد، سال ۱۳۷۶ هیئت امنای بیمارستان از بین اشخاص خوشنام تشکیل و توانست خدمات ارزشمندی را ارایه دهد
واما در ادامه آیین بهره برداری دوطرح دانشگاه آزاد اوز، شرکت کنندگان در تالار فردوسی خیریه عبدالقادر فقیهی اجتماع نمودند. در این گردهمایی نگارنده به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اوز، محمدصدیق پیرزاد، رئیس هیئت امنای دانشگاه دفتر اوز، محمد محمدی، فرماندار و حجت الاسلام احمد عدالتی، استاد دانشگاه، سرهنگ فضل اله سلمان پور، فرمانده ناحیه بسیج سپاه، دکتر مهدی زارع، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان صحبت و ضمن تجلیل از نیکوکاران، افتتاح نخلستان طبیعت، خیریه حاج کلثوم رحیم پور، و باشگاه کتاب خوانی حاج محمدهادی کرامتی، خیریه محمدعلی عابدی و مکیه هنر را دست آوردی مهم ارزیابی کردند.
در این آئین سلمان قائدی، به تلاوت قرآن پرداخت و فاطمه قاسمی، مدرس رشته حقوق دانشگاه به زیبایی برنامه را اجرا و اداره نمود.
مهمانان پس از صرف صبحانه در ساعت ۱۰ دانشگاه را ترک کردند تا یکی دیگر از برنامه های بیادماندنی و متعدد دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ دانشگاه و اوز به ثبت برسد.
آماده سازی زمین و کاشت نخل ها کلا زیر نظر محسن مهرآوران و با همکاری نزدیک مهندس سعید شریفی و مهندس ساسان پیرزاد که هر دو دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز هستند صورت گرفت.(البته هزینه بیش از یکصد میلیون تومان شد و بقیه را به مبلغ ۲۳۹۸۰۰۰۰۰ ریال) شیخ عبدالقادر فقیهی پرداخت نمود که این شامل تامین هزینه پذیرایی صبحانه از مدعوین که جمعی حدود یکصد نفر بودند نیز می شد.
در اتفاقی خوشایند بخش کهن جویم که از سال ۱۳۹۶ ه.ش در وضعیت بخش بودن باقی مانده بود بی سر و صدا در تاریخ ۲۶/۱۲/۱۴۰۰ شهرستان شد.
در تماس تلفنی که جهت عرض تبریک با ناصر زارعی، رئیس شورای اسلامی جویم، که از دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی اوز نیز می باشد داشتم، وی از کوشش های بی وقفه جویم سخن گفت و افزود:
همواره در تلاش بوده است رصد کند استاندار، وزیر کشور و دیگر عوامل تقسیمات کشوری استان و کشور کجا هستند تا صدای مردم جویم را به آنان برساند.
وی از کمک های دکتر حسین حسین زاده بسیار سخن گفت.
بار دیگر در این یادداشت به مردم جویم و دانش آموخته دانشگاه از این بابت شادباش می گویم و در عین حال به چگونگی ارتقای بخش اوز فکر می کنم که چه زحماتی برای آن کشیده شد تا بالاخره بخش اوز در ۱۰ مهرماه ۱۳۹۸ ارتقا پیدا کند.
در مراحل پایانی عملیات دیوار و ستون گذاری بخش شمالی زمین دانشگاه بودیم. کوشش محسن مهرآوران براین بود که این عملیات به زودی به پایان برسد.
علاوه بر ۱۰۷ میلیون تومان اهدایی برادران بارور، محسن مهرآوران نیز مبلغ بیست میلیون تومان به نیت اتمام عملیات دیوار جذب کرد و خبر از جذب سی میلیون تومان از طرف نیکوکار دکتر محمد نظری داد. خبر خوشایندی بود.
در آن زمان عملیات مخزن آب خیریه شادروان حاج کلثوم رحیم پور در دست انجام بود و چون وجود دو منبع برای گسترش نخلستان و آبیاری درختان جنگلی لازم بود، بدین ترتیب منبع دیگر آب نیز ساخته شد.
با پایان سال ۱۴۰۰ همچنان بیماری کرونا بر شهر و مردم سایه انداخته بود ولی دست اندرکاران اوز که متشکل از موزه مردم شناسی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای اسلامی و شهرداری بودند، تصمیم گرفتند این مناسبت را در روزهای ۷ و ۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ برگزار کنند و خوشبختانه با تلاش برگزارکنندگان وبخشدارمرکزی بخوبی انجام شد.
دانشگاه از این گشایش استفاده کرد و جمعی از همشهریان اعم از ساکن و غیرساکن به منظور تبادل نظر دیدگاه ها به دانشگاه آزاد دعوت نمود و خوشبختانه استقبال خوبی به عمل آمد.
این نشست، ۱۰ صبح روز ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ آغاز و ساعت ۱۵:۲۵ دقیقه به پایان رسید و حاضران بیش از پنج ساعت ماندند و به اظهار نظر پرداختند. مورد جالب این بود که کسی احساس خستگی نمی کرد.
علاقمندان در صورت تمایل می توانند به خبر مندرج در پایگاه خبری پیام دانش با عنوان « ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ تجلی هم اندیشی همشهریان اوزی های خارج از زادگاه» در نشستی پنج ساعته و به تاریخ ۱۴/۰۱/۱۴۰۱ مراجعه نمایند.
به روز بزرگداشت مقام معلم که دانشگاه آزاد اوز کوشش می نماید به پاس همراهی های دوستانه استادان همواره آن را برپا دارد نزدیک می شدیم.
از طرفی مهلت تمدید دامنه پایگاه خبری پیام دانش به پایان می رسید.
در فکر تامین هزینه برگزاری آئین تجلیل از استادان و تمدید فعالیت پایگاه خبری پیام دانش بودیم، دغدغه همیشگی پیش رو که باید به نیکوکاران مراجعه و از آنان استمداد بخواهیم.
ادامه دارد…
لینک کوتاه:
دیدگاه بگذارید