برگی از تاریخ شکل گیری دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز قسمت نود و ششم
عبدالعزیز خضری*: در سال ۱۴۰۱ سایه کرونا هنوز به طور کامل از سر شهر، مردم و من جمله دانشگاه کم نشده بود ولی در تلاش بودیم با دایر نمودن کلاس دانشجویان حداقل به صورت کارگاه های عملی، فعالیت حضوری داشته باشیم.
وجود آزمایشگاه مکانیک خودرو محمد فارابی(خیریه محمدخواجه یوسف نامی) و آزمایشگاه ابوریحان بیرونی(خیریه محمدعلی و فاطمه نسان وطن پور) با داشتن تجهیزات مکانیک خودرو که کل آن توسط محمد نامی، نائب رئیس، از دبی تهیه و در اوز به دانشگاه تحویل شده بود، شرایط برای تشکیل کلاس های عملی را فراهم آورده بود.
این تجهیزات معادل پنجاه هزار درهم خریداری شده بودند که ارزش ریالی آن امروز(تیرماه ۱۴۰۲) بالغ بر هفتصد میلیون تومان می شود
البته نامی که نایب رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوزدفتر دبی می باشد کمک های دیگری به دانشگاه نیز داشته است که قبلا ذکر و در وقت خود بازنویسی خواهد شد.
وی زمانی که به نظر می آمد واگذاری زمین اهدایی عبدالله نظری به بن بست خورده است و شاید بتوان گفت، دانشگاه داشت در انزوای مشروعیت قرار می گرفت، با حوصله به تماس هایمان پاسخ می داد و به ادامه کار امیدوارمان می کرد.
ایشان یک بار به اتفاق جمعی، به طور جدی و مصمم از حقوق مالی دانشگاه به نام هیئت امنا دفاع کرد ودر اقدام موثردیگر با ترتیب نشستی از همشهریان در منزل خود منشای برکت برای دانشگاه گردید.
و اما در این سال نامه نگاری ها و تماس هایی به منظور تامین اعتبار برای تمدید پایگاه خبری پیام دانش به مبلغ نود میلیون ریال(نه میلیون تومان) و نیز برگزاری آئین تجلیل از استادان اهدایی داشتیم.
خوشبختانه منابع مالی تامین و جشن تقدیر از استادان در آخرین روزهای ماه مبارک رمضان برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر نویسنده متن، دکتر مهدی زارع رئیس واحد لارستان، شیخ محمدصالح انصاری، مدیر مجتمع علوم دینی امام شافعی(رض)، مهندس سینا آقایاری معاون فرماندار و دکتر راضیه شمسی نیز صحبت کردند و پیام شیخ عبدالقادر فقیهی، بانی دانشگاه، نیز توسط فاطمه قاسمی که مجری برنامه بود، خوانده شد.
علاوه بر اهدای لوح سپاس و کارت هدیه به ۴۵ نفر از مدرسان به شش نفر افراد برگزیده ایده برتر نیز هدایایی داده شد.
شرکت کنندگان پس از صرف افطاری در تالار شیخ سعدی(خیریه حاج محمدامین کمالی)و اقامه نماز مغرب در مسجد سیدنا حمزه(رض) خیریه عبدالرزاق صالحی و صرف شام در تالار حافظ(خیریه حاج شیخ محمدرفیع فقیهی)، دانشگاه را ترک کردند.
همچنین از رویدادهای دیگر در این سال، برگزاری آئین روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی از سوی دانشکده بهداشت( خیریه عبدالرزاق شرافت)، مراسم تجلی وحدت و همدلی با حضور فرمانداران شهرستان های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم در تالار فردوسی(خیریه شیخ عبدالقادر فقیهی) دانشگاه آزاد اسلامی بود.
در اقدامی ارزشمند و با پیگیری حسین روانشاد، رئیس دادگستری، دفتر خدماتی الکترونیکی قضایی(ثنا) البته به صورت نمایندگی و در محل میدان مصلی اوز به بهره برداری رسید.
با گشایش این دفتر مهم، کار مراجعان به دادگاه به طور شایانی با سهولت و آرامش همراه آمد. هرچند این دفتر نمایندگی است ولی همان اقدامات اصلی را صورت می دهد.
کاش پیش از استقرار نمایندگی ثنا، مسئولان شهر با مسئولان دفاتر پلیس+۱۰ لار، خنج یا گراش صحبت می کردند تا در صورت نبودن منع قانونی اقدام مشابه صورت می گرفت و نمایندگی پلیس+۱۰ به صورت رسمی در اوز تاسیس می شد.
در خرداد ماه ۱۴۰۱، همکار بیمارستانی و مطبوعاتی از طرف دکتر حسین حسین زاده،نماینده مردم شهرستان های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم، به عنوان رئیس دفتر نماینده در شهرستان اوز منصوب شد.
فائزه رضایی از نویسندگان در راستای درستی این انتصاب، مطلبی نوشت که در تاریخ ۰۷/۰۳/۱۴۰۱ در پیام دانش درج شد.
دوستداران در صورت تمایل می توانند مطلب یاد شده را در پیام دانش جستجو و مطالعه کنند.
یکی از این روزها ابراهیم احمدی، رئیس دفتر جدید نماینده مردم، که به جای مهندس فرزاد شریفی، منصوب شده بود، به دانشگاه آمد و با بیان این دیدگاه که صرفا برای خدمت کردن و پیش بردن خواسته های شهرستان تا جایی که در توان نماینده باشد، قبول مسئولیت کرده است، خواستار همکاری راقم شد.
نگارنده در پاسخ گفت: برای اعتلای رشد و توسعه شهرستان و شهر هر چه از دستش بربیاید وظیفه خود می داند که انجام دهد.
اما به ایشان گفتم بهتر بود پیش از پذیرش این مسئولیت همدیگر را ملاقات می کردیم.
اضافه کردم همان روزی که نزد مهندس ساسان پیرزاد رفته بودید، اگر از من مشورت می گرفتید، با صراحت به شما می گفتم قبول نکنید.
نویسنده خاطره سالیان متمادی با ابراهیم احمدی همکار بوده و با روحیه وی آشناست و از سویی بر چگونگی واکنش جامعه و مطالبه گری همشهریان نیز واقف است.
البته در حال گفتگو، احمد خضری، مدیر مسئول پسین اوز، در جمع دو نفره ما حضور یافت و گفتگوها متوقف و به مسیری دیگر جهت داده شد.
احمدی از احمد خضری گلایه کرد که موافق به تصدی این پست نبوده است و گفتگوهای دیگر که ادامه آن را بیشتر لازم نمی دانم.
تشکیل نشست شورای اداری شهرستان، آئین روز قلم
برپایی نمایشگاه آثار گرافیک از دانشجویان رشته گرافیک دانشگاه و با زحمات شهربانو قلندری و فاضله کاظم اف، دیدار با فرماندار مهندس محمد محمدی به اتفاق فاطمه قاسمی و دبیر انجمن علوم قضایی، اختصاص ده رشته مهارتی کاردانی،
و روی صحنه رفتن نمایش نامه عچق کاری از گروه نمایش دانشگاه به کارگردانی جعفر کمالی از رخدادهای قابل ملاحظه ای بود که در تالارهای مختلف دانشگاه آزاد به وقوع پیوست و نوید خوشایندی بود برای برگشت دانشگاه به دوران پرجنب و جوش پیش از بیماری کرونا.
اما نیکوکاری که از اشخاص تاثیرگذار در تاسیس دانشگاه آزاد در اوز بود و شانزده هکتار زمین را در بهترین نقطه شهر به دانشگاه اهدا نموده بود، پس از چند سال مبارزه با سرطان جهان را بدرود گفت و به دیار حق پیوست.
شادروان عبداله احمد نظری که موقع تشکیل هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز دفتر دبی به عنوان نائب رئیس اول هیئت برگزیده شد، از افراد تحصیل کرده ای بود که با این اقدامش علاوه بر جذب امتیازی بالا برای تاسیس یک موسسه آموزش عالی دیگر در اوز و بالا بردن سطح دانش افزایی، باعث آبادانی شرق اوز و بوجود آمدن حاشیه امن مرزی شد.
شادروان نظری با وجود بیماری سرطان که وی را از نظر جسمی آسیب پذیر ساخته بود اما تا پیش از مرگ از روحیه بالا برخوردار و در یکی جلسات خانوادگی (ایشان پسر دخترعمه همسر نویسنده می باشد)تلاش زیادی کرد نظر خیر یکی از توانمندان مالی را برای تکمیل خیابان طبیعت دانشگاه و ایجاد بوستان خانوادگی طبیعت جلب کند، اما ناکام ماند.
تا پیش از بیماری کرونا سعی بر آن بود با ساخت خیابان طبیعت و آذین بندی آن با سنگ فرش انترلوک ضخیم، کفپوش چرمی(تارتان) و چراغانی، زمینه ایجاد بوستان خانوادگی شکل بگیرد.
فعلا جز درختان جنگلی، نخلستان و نماسازی خیابان، ادامه کار متوقف مانده ولی از دستور کار خارج نشده است و به امید خدا آیندگان آن را اجرایی خواهند کرد.
مرداد ماه، مثل هر سال نکوداشت خبرنگار بود که به جز آئین های تکراری و بدون پشتیبانی عملی به ویژه از سوی ارگان های فرهنگی و البته به شکل کم رنگ تر نسبت به سال های گذشته، برگزار شد.
با هماهنگی رئیس دفتر نماینده، قرار بود حسین حسین زاده، نماینده مردم در مجلس،در یک نشست با مردم شهرستان اوز در دانشگاه آزاد به گفتگو بنشیند.
بد نیست پیش از آن چند مورد آورده شود و آن این که:
با تلاش خود مسئولان بخش بهداشت و درمان گراش و پشتیبانی نماینده یک دستگاه سیتی اسکن آنژیوگرافی پیشرفته، محصول کارخانجات زیمنس آلمان که قیمت آن به ارز آزاد در سال ۱۳۹۹ که در یکی از بیمارستان های کرمانشاه نصب شده بود به مبلغ ۴۵ میلیارد تومان برآورد گردیده بود که مطمینا ارزش ریالی آن و در سال ۱۴۰۱ به مراتب بیشتر از ۴۵ میلیارد تومان می شود در تیرماه ۱۴۰۱ به مرکز آموزشی امیرالمومنین(ع) گراش تحویل داده شده بود ولی اوز با قدمت دیرین از سال ۱۳۵۴ با وجود بیمارستانی مجهز از چنین دستگاهی حتی مدل پایین تر محروم مانده است.
اضافه می شود بیمارستان گراش از سال ها پیش دارای دستگاه MRI نیز بوده است.
و نکته خوشایند دیگر، فریبا برازنده یکی دیگر از زنان در سمت رئیس شورای اسلامی در دومین سال فعالیت شورای ششم اوز قرار گرفت تا جمع زنان مدیر در سطح شهر فزونی پیدا کند.
وی از کسانی بود که با این عنوان در نشست رودرروی نماینده مردم در مجلس شرکت کرد.
به حضور نماینده در اوز و دانشگاه آزاد بر می گردم، این گردهمایی مفید از ساعت ۲۰ روز ۱۶ شهریورماه ۱۴۰۱ در تالار فردوسی خیریه دانشگاه آغاز و تا ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۷ شهریور ادامه یافت و بعد از آن به دعوت ابراهیم احمدی رئیس دفتر نماینده برای صرف شام به تالار امپراطور رفتیم و تقریبا ساعت ۲ بامداد به اتمام رسید.
در نشست، هر کس مایل به صحبت بود پشت میز خطابه آمد و حرفهایش را زد.
گزیده صحبت هایی که حسین زاده بیان کرد در این یادداشت آورده می شود:
در شهرستان اوز نیاز است برای دست یابی به خواسته ها، افراد حقوقی و حتی مدنی بیشتر تلاش کنند و پای کار بیایند. وی خواستار تلاش بیشتر شورای اسلامی شهر شد.
وی در بخش دیگر سخنان بیان کرد:
این که اعتبار در اختیار نماینده به معنی آن نیست که در جیب نماینده قرار داده باشد بلکه دستگاه های مشمول بایستی برای گرفتن آن پیگیری داشته باشند.
از سویی خاطرنشان کرد:
اعتبارات در تهران تخصیص داده می شود( با این صراحت نگفت ولی منظورش این بود که اگر می خواهید پول به دست اورید احتیاج است به تهران مراجعه کنید.)
و شاید این پرسش پیش بیاید چه شد که نماینده، محل نشست را در دانشگاه آزاد قرار داد.
زیرا نگارنده، پیشتر بدین خاطر، مرتب پیگیر این موضوع بود و حسین زاده روزی به احمد خضری گفته بود به حاج عزیز (نویسنده خاطره) بگو، به زودی گردهمایی با مردم شهرستان در دانشگاه آزاد ترتیب داده می شود.
اتفاقات دیگر در روز و ماه های بعدی، برگزاری نشست مقامات شورای تامین شهرستان با فعالان شبکه های مجازی و رسانه های رسمی و بیان سخنان نسبتا شفاف بود(علاقمندان در صورت تمایل می توانند به این خبر یا بیشتر گفتگوی فعالان شبکه های مجازی با اعضای شورای تامین شهرستان اوز مورخ ۲۱/۰۶/۱۴۰۱) در پیام دانش دنبال کنند).
فراخوان برای تاسیس پلیس+۱۰ بالاخره بعد از چند سال تلاش رسانه ای و حقوقی در تاریخ ۱۴/۰۷/۱۴۰۱ داده شد.
حضور معاون هنری و سینمایی دکتر سید رسول موسوی نژادیان، اداره کل فرهنگ و ارساد اسلامی فارس، به اتفاق کارشناسان حوزه معاونت خود در دانشگاه، تغییر همزمان مدیر و رئیس جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری و صحبت های جدی که حسین روانشاد رئیس دادگستری در مراسم به زبان آورد (درج در پایگاه خبری مورخ ۳۰/۰۸/۱۴۰۱)
دیدار و گفتگو با دکتر محمدرضا قائدی دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس و در شیراز به اتفاق آمنه روستا مدیر مالی و همراهی دکتر مهدی زارع رئیس واحد لارستان،
آغاز رقابت های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر و شرکت تیم ملی فوتبال ایران در این دوره از رقابت ها که نگارنده با نوشتن مقالاتی ناکامی تیم ملی را متوجه سپردن مسئولیت به مهدی تاج و با وجود ضعف مدیریت ایشان در دوره قبل که متاسفانه با عملکرد ضعیف مدیریتی، تیم ملی فوتبال شایسته ایران را تا آستانه حذف از دورنهایی رقابت ها پیش برد که استعفای ناگهانی به ظاهر به خاطر بیماری رییس فدراسیون فوتبال و آمدن اسلوبودان اسکوچیچ که تیم را نجات داد ولی با بی مهری و ظلم آشکار تاج دوباره برگشته در راس فدراسیون و آوردن کارلوس کی روش، ناکامی تیم را در دور مقدماتی جام جهانی قطر و باخت ۶ بر ۲ مقابل انگلیس را رقم زد.
این دیدگاه نویسنده است ولی آن هایی که ورزش و فوتبال را دنبال می کنند در جریان قرار دارند بعد از جام ملت های آسیا دوره قبل سال ۱۳۹۷ که در امارات عربی متحده برگزار می شد و باز متاسفانه تیم ملی فوتبال ایران در عین شایستگی و در دیدار مقابل تیم ملی ژاپن به خاطر اعتراض بی دلیل به داور بازی و گل خوردن تیم ملی کشورمان و متعاقبا پذیرفتن ۲ گل دیگر از راهیابی به بازی نهایی بازماند.
پس از آن کی روش از فوتبال ایران رفت و تاج مارک ویلتموس بلژیکی با قیمت بالا به ایران آورد و با نتایج ضعیفی که کسب کرد سرمربی یاد شده ایران را رها و همان موقع، تاج نیز به دلیل بیماری ریاست فدراسیون فوتبال را کنار گذاشت و رفت و معلوم نیست آیا با این پول کلانی که به ویلتموس داده شد و یا این مربی بعدا ادعای وصول می کرد، آیا تاج مورد بازخواست قرار گرفت یا نه؟
ملاحظه می شود چه پول هایی از بیت المال هدر می رود و هستند اداراتی همچون این دانشگاه که بعضا برای ده میلیون تومان و یا پرداخت حقوق کارکنان باید حسرت به دل باشند.
برگزاری کارگاه تخصصی ادبی با حضور کارشناسان ادبی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس(۰۳/۰۹/۱۴۰۱)، کارگاه دانش افزایی فوتبال با تدریس ناصر جانی خانی عامری مدرس کنفدراسیون آسیا،
تجلیل از سفیران و داوطلبان سلامت توسط شبکه بهداشت و درمان اوز ۰۳/۱۰/۱۴۰۱ و برگزاری آئین روز دانشجو توسط دانشکده بهداشت اوز در تالارهای مختلف دانشگاه آزاد اوز از رویدادهایی بود که به وقوع پیوست.
بازی های نوجوانان تنیس روی میز کشوری در تالار تنیس عبدالخالق امینی(۰۲/۱۱/۱۴۰۱)، فراخوان برای تاسیس دفتر خدمات الکترونیکی قضایی(ثنا) برای شرکت واجدین شرایط شرکت در آزمون مربوطه به تاریخ ۲۴ آذر۱۴۰۱ و تغییر رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از گزیده های مهم خبری شهرستان در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ می توان منظور کرد.
همچنین در دی ماه ۱۴۰۱ سفری دیگر به دبی داشتم که شاید شرح آن برای شنونده تکراری باشد ولی خرابی آسانسور که رقمی معادل ۱۱۰ میلیون تومان برای تعمیر احتیاج داشت، بزرگترین دغدغه نگارنده در سفر به دبی بود که از زمان پرواز ذهنم را درگیر کرده بود.
ادامه دارد …
لینک کوتاه:
با مراجعه به سایت های خبری. گریشنا. ومیلاد. لارستان از مصوبات سفر. اخیر. استاندار فارس به شهرستان. گراش. با خیر. شاید و از اظهارات. فرماندار. گراش. درباره. مصوبه. ۶+۲۳ درباره شهرستان. گراش. آگاه. شوید
عرض سلام و احترام
از ماست که بر ماست
تخریب و خودزنی بخشی از فرهنگ رایج در جامعه ما شده است
گذشتگان ما با تکیه بر تجربه زیسته خود مسائل شهر و جامعه خود را تجزیه و تحلیل میکردند اما امروز ما با تدابیری نابخردانه بجای درمان زخم های موجود، ضربات مهلک و کشنده ای را بر پیکر نیمه جان شهرهایمان میزنیم
ای کاش فرهنگ گمشده مان را بازیابیم سراغ روزگاری بریم که موفقیت فرد از جامعه جدا نبود آنگاه شاید میشد امیدوار شد
تلاش شما در آگاهی رسانی ستودنی است درود بر همت شما
خدا مرحوم نظری را رحمت کند روحش شاد خیرش قبول همچنین تشکر از آقای محمد نامی بخاطر کمکهای هرزشمتدش به آزمایشگاه دانشگاه