تغییر ساعت در هرشش ماه آغاز سال مگر چه مشکلی داشت که اینک نصف و نیمه آن را اجرا می کنیم
عبدالعزیز خضری*: تغییر ساعت اداری با آغاز سال نو و برگشت بجای خود در اول مهرماه سال، برنامه امتحان پس داده ای بود که نه تنها در ایران بلکه حدو ۷۸ کشور دیگر به مورد اجرا در می آمد.
به عقب کشاندن ساعت در اولین ماه سال نو، برنامه همه شمولی بود که مردم و ادارات از آن پیروی می کردند و حداکثر پس از یک هفته برای ساختار کشور عادی می شد.
این مصوبه قابل قبول برای جامعه پیش می رفت که با روی کارآمدن محمود احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور آن را نغو واجرای ساعت را بدون تغییر برای مردم وادارات لازم الاجرا دانست.
اما این دستورالعمل زمان ریاست علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی به عنوان قانون مورد تصویب قرار گرفت و دولت های بعدی ازجمله خود محمود احمدی نژاد به مورد اجرا در آوردند.
با این حال این تغییر ساعت تابستانه و زمستانه مچددآ در مجلس قبلی متوقف ومصوب شد که ساعت تغییر نکند و دولت شهید رییسی آنرا از فروردین سال ۱۴۰۲به مورد اجرا در نیاورد.
اما شدت گرما و ناتوانی در تامین مصرف انرژی برق دولت مقرر داشت ادارات کار خودرا از ساعت ۶صبح آغاز کنند واین درحالی بود که ساعات کار ادارات با بدنه جامعه هماهنگ نبود زیرا پیش از این مردم عادی نیز کار خودرا با تغییر ساعت در هرشش ماه تنظیم می کردند.
امروز شنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۳ گرمای بیش از حد سبب شده است که پایان کارساعت ادارات ۱۱ تعیین شود واین دستورالعمل آنی سبب شده است افرادی که باقرار قبلی به ادارات وبانک ها می بایست مراجعه می کردند به سبب تعطیلی ساعت ۱۱ ببعد و با نک ها ۱۰.۳۰ ببعد با در بسته روبرو شوند.
مطالعات نشان از این دارد که تغییر ساعت حدود ۱۰۰ مگاوات کاهش، در زمان اوج مصرف حاصل می شود.
در جمهوری اسلامی ایران، تغییر ساعت تابستانی از سال ۱۳۷۰ تصویب و عملی گردید و از سال ۱۳۸۷ قانونی نیز شد. پیشتر نیز در دوره احمدینژاد، در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ به مورداجرادر نیامد.
نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ با «طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور» ماده واحدهای را تصویب کردند که قانون تغییر ساعت رسمی این کشور را منسوخ میکند. این مصوبه پس از رفع ابهاماتی، در مجلس در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ پس از تأیید شورای نگهبان و ابلاغ قانون بهوسیلهٔ رییسجمهور، به وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه، در تاریخ ۱ خرداد ۱۴۰۱، از تاریخ ۱ فروردین ۱۴۰۲ لازمالاجرا گردید.
به چه صورت می شود به روسای دولت و مجلس گفت آیا شما در تصمیم گیری های خود از نظر کارشناسان و تجربه ملل هم بهره می برید، و این پرسش هم صورت گیرد به چه میزان نفع و ضرر وارده به مردم را مورد بررسی قرار می دهید.
اگر نظر کارشناسان و تجربه بیانگر اقدامات شما هست پس تعیین ساعت اداری به ۶صبح و تعطیلی امروز، در ساعت ۱۱ یا تعطیلی نوبتی بعضی کارگاه ها در راستای تامین برق خانگی برای چیست.
مملکت خواسته ویا ناخواسته خیلی تعطیل است و از قوای مجریه و مقننه در خواست می شود تمهیداتی اتخاذ کنند با برنامه ریزی های خود کشور را بیشتر به سوی کارایی و تولید، گسیل نمایند.
*: مدیر مسئول پایگاه خبری و مجله پیام دانش اوز
لینک کوتاه:
جناب آقای عزیز خضری تقاضا میکنم هر موقع مقاله ی مینویسید ردی از آن در تیتر با عکس اول نشان بدید خیلیها فکر میکنند این مطلب هم از سایتهای دیگر دانلود کردید مطلب جالب واقعیتی از مشکلات هزینه ساز دولت و مجلس است یادم نمیرود مجلس یازدهم چقدر وقت گذاشت و هزینه کرد تا مثلاً بگوید ما راه قبلیها بویژه آقای روحانی را ادامه نمیدیم
امیدوارم توجه شود تغییر ساعت درسال تاثیر فراوان در کاهش ترافیک و مصرف بنزید هم دارد