توصیههای محمدعلی فروغی به زنان و مردان در شب سرد آذرماه ۱۳۱۹ / زنان خانهداری کنند تا خانه خرابی نشود! (فیلم)
در شب سرد ۲۶ آذرماه سال ۱۳۱۹، محمدعلی فروغی در کانون بانوان سخنرانیای انجام داد که به موضوع وظایف زنان و مردان اختصاص داشت. این در حالی بود که فروغی، دولتمرد نامآشنای ایران، به تازگی از خدمات دولتی بازنشست شده.
فیلم گزارش را اینجا ببینید
عصر ایران ؛ ساجده عرفانی ــ در شب سرد ۲۶ آذرماه سال ۱۳۱۹، محمدعلی فروغی در کانون بانوان سخنرانیای انجام داد که به موضوع وظایف زنان و مردان اختصاص داشت. این در حالی بود که فروغی، دولتمرد نامآشنای ایران، به تازگی از خدمات دولتی بازنشست شده و در انزوای خانهنشینی، پربارترین سالهای فعالیت فرهنگیاش را میگذراند.
در این سخنرانی، فروغی بر نقش حمایتی زنان در زندگی روزمره تاکید کرد و گفت: “یاری کردن زن به شوهر در کارهای او، بدون هزینههای سنگین و اغراقآمیز، میتواند به ارتقای زندگی زناشویی کمک کند”. او مثالهایی همچون همکاری در نویسندگی، حسابداری و بهرهگیری از مهارتهای هنری مانند نقاشی و خیاطی را مطرح کرد، اما یادآور شد که مهمترین وظیفه زن، خانهداری است و این مسئولیت را کلیدی برای جلوگیری از “خانهخرابی” دانست.
فروغی همچنین به اهمیت پاکدامنی و عفت، هم برای زنان و هم برای مردان اشاره کرد. او تاکید کرد که اجتماع باید نسبت به نجابت مردان نیز حساس باشد و افزود: “خارج شدن مرد از جادهی نجابت و عفت نفرتانگیزتر است.”
در مباحث خود، فروغی از افراط و تفریط در تقلید از فرهنگ غرب نیز انتقاد کرد و اظهار داشت: “هر چیز اروپایی خوب نیست. باید با احتیاط و با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی خودمان، از آنها بهره گرفت.”
او همچنین تجملگرایی و مصرفگرایی بیرویه را از نکات منفی دنیای مدرن دانست که باعث تشویق انسانها به استفاده بیشتر میشود.
سخنان فروغی در این گردهمایی، علیرغم گذشت سالها، همچنان به عنوان نمونهای از تفکر متعادل و بیتعصب او شناخته میشود. او نقطهنظرهایی را مطرح کرد که به روشنی تمایلش برای عدالت میان مسئولیتهای زنان و مردان و فاصله گرفتن از تعصب را نشان میداد. این ویژگیها فروغی را به شخصیتی تبدیل کردهاند که همواره میتوان با عقایدش مخالف بود و به نقد او پرداخت بدون آنکه دچار ترس شد.
لینک کوتاه:
عجیبه در کشور فقط ۳ شهردار زن خدمت میکنند شاید هم بیبشتر باشند که در این سمینار شرکت نکرده باشند راستش نگرفتم با این حال وجود شهردار زن در جناح که پیوند دیرین با مردم اوز دارندمیتواند نقطه مثبتی تلقی شود که ما دراوز به آن دست نیافته ایم الان چندین نفر زن در صف فرماندار شدن هستند ولی برای پست شهردار کسی حاضر نمی شود واین بروحیه بانوان برمیگردد که دنبال کارهای سخت مدیریتی نیستند ودنبال جاهایی هستند که فرمان بدهند و پولی ولو بخور ونمیر از خزانه دولت برسد وارتزاق روزگار داشته باشند نتیجه بگیرم و کامنتم تمام… ادامه »