راه های تحول دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز با تلاش روسای باشگاه پژوهشگران و مرکز رشد
رئیس و روسای مراکز باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و رشد دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز در نشستی مشترک در خصوص راه های ممکن در راستای ورود دانشگاه به برنامه خصوصی سازی و فعالیت های اقتصادی به گفتگو پرداختند.
رئیس دانشگاه عنوان کرد:
در سال جدید هزینه ها فوق العاده بالا رفته اند.
تاسیسات ساختمان به خاطر کارکرد مرتب نیاز به سرویس و نگهداری با هزینه بالا دارند اما درآمد متناسب با هزینه ها نیست.
عبدالعزیز خضری خاطرنشان کرد:
از سال ورود به پردیس دانشگاه به اقدامات متعدد تحقیقاتی در راستای کسب درآمد غیر شهریه ای رو آورده ایم که نقش محسن مهرآوران کلیدی بوده است ولی کشت کاکتوس با وجود کار مستمری که از سوی پیمانکار صورت می گرفت نتیجه بخش نبود و کشت زعفران نیز تقریبا با چنین وضعیتی روبروست.
اصولا به خاطر شرایط خاص اوز در این چند سال نتوانستیم به یک وضعیت تثبیت شده دست پیدا کنیم و این نمی تواند قابل دوام باشد.
وی گفت:کسی حاضر به سرمایه گذاری کلان به امید کارآفرینی در زمین دانشگاه نیست و اگر هم کسی حاضر شود پاپیش بگذارد می گوید درآمدی نداشته است.
وی افزود:
برنامه های کوچک که توسط خود دانشگاه پیاده شده است هم نمی تواند درآمد زا باشد.
رئیس دانشگاه در عین حال خواستار اقدام عملی منتج به نتیجه از طرف روسای باشگاه پژوهشگران و مرکز رشد شد
خضری با بیان شرایط سخت جذب نیات نیکوکاران عنوان کرد:
دانشگاه آزاد چون سازمان های دیگر نیست که کمک سالیانه از سوی خیری خاص دریافت نماید.
رئیس دانشگاه یا باید در جمع هیئت امنا و یا به صورت فردی سفر نماید و طلب پول کند و یا با نامه نگاری، پیام و تماس برای جلب نیات خیر خواهش نماید.
الان برای به روز رسانی دستگاه پخش سینما فردوسی به ۶۵ میلیون تومان کمک نیاز داریم.
در پایگاه خبری پیام دانش اطلاع رسانی و استمداد خواسته شده اما تا حالا نتیجه ی بدست نیامده است و ضرورت دارد تماس مستقیم دوطرفه صورت بگیرد که این وضعیت برای پیگیری کننده سنگین و در حالت شدید ناگوار و ملال آور شده است.
جلب نیات خیر کار ساده ای نیست و با توجه به خروج دیر یا زود خودم از دانشگاه بایستی به فکر درآمد بود.
رئیس باشگاه پژوهشگران و نخبگان اظهار کرد:
نمودارها نشان از کار و اقدام در امور اقتصادی دارد و به شکل همه جانبه به آن حساس هستیم اما چرا تاکنون به نتیجه نرسیده ایم شاید شرایط آب و هوا و یا نداشتن اعتبار مالی لازم برای آماده سازی زیرساخت هابوده است، سرمایه دار علاقه ای به همکاری نشان نمی دهد چون اطمینانی به برداشت از سرمایه اش و آن هم در یک موسسه رسمی ندارد و حاضر به ریسک کردن نیست.
دکتر محسن مهرآوران افزود:
همچنان در تلاش و رایزنی هستیم ولی باید پول اولیه خرج کرد تا شرایط برای سرمایه گذاری فراهم شود همان گونه که برای کاشت ۸۶ اصله درخت خرما(خیریه حاج کلثوم رحیم پور)تقریبا در ابعاد زیاد خاک برداری و عمق گودال را عمیق تر کردیم که به خاطر آن فقط یک درخت نخل تلفات داشته ایم و این نشان می دهد بایستی روی زمین و تامین آب کار شود.
مدیر پژوهشی و عمرانی با اشاره به نشست با حضور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و این که نامبرده معتقد است هر سرمایه گذاری از جمله راه اندازی کارگاه های محتلف و یا گلخانه تولید سبزیجات اگر در اندازه کوچک باشد نمی توان به تحصیل درآمد امید بست و حتی مراکز تولیدی بزرگ چنان چه نتوانند امکانات جنبی و مکمل را فراهم کنند و تولید انبوه نداشته باشند به بن بست می خورند و شاید هم خورده باشند.
عضو هیئت علمی و رئیس مرکز رشد اظهار کرد:
بهتر است این نشست های تخصصی ادامه دار باشد و شعاع آن را به بیرون از دانشگاه نیز تعمیم داد.
دکترراضیه شمسی افزود:
چندین سال است دانشگاه در بخش زراعت و کشاورزی فعالیت می کند اما بدون نتیجه بوده است زیرا خاک زمین دانشگاه اصلا مناسب نیست و چاره ای نیست که به اصلاح خاک پرداخته شود و از طرفی بی آبی هم برمشکلات می افزاید.
وی خاطرنشان کرد:
لازم است روی برنامه های آموزشی خصوصی و صنعتی ورود کنیم تا لااقل بتوانیم به درآمدهای حداقلی برسیم و در مرور زمان شاید باآزمون و خطا به طرح های سود ده رسید.
رئیس مرکز رشد یادآورشد:
برای انجام کارها بایستی از قبل کارشناسی صورت بگیرد و هزینه و زیر ساخت فراهم شود که آن هم نیاز به اعتبار مالی قابل توجه دارد.
شمسی با بیان این که مرکز رشد از اقماری وابسته به شیراز به مرکز مستقل سطح ۳ ارتقا یافته است ابراز امیدواری کرد با همکاری جدی تر شاهد کارایی بیشتر در مراکز باشگاه پژوهشگران جوان و رشد باشیم.
لینک کوتاه:
از چند سال پیش همشهریان. دلسوز. تذکر می دادند که نباید ساختمان. وامکانات فیزیکی محوطه دانشگاه. را گسترش. داد زیرا نگهداری. تاسیسات. وساختمان. در آینده هم. هزینه زیادی. دارد. باید توجه میشد. والان هم. باید. از گسترش. دانشگاه. جلوگیری کرد این دانشگاهها در شهرهای کوچک چندان. آینده ای ندارند نه تنها اوز. بلکه بیشتر. شهرهای. زیر. ۱۰۰. هزار نفر. هم. این شرایط. را دارند واین مشکل. زمانی که. آقای خضری. در دانشگاه. آزاد. نباشند. بیشتر. خودش. رانشان. خواهد. داد زیرا ایشان با کمک خیران. کار را. ادامه. می دادند واین کمک همیشه وجود. نخواهد. نداشت
ازاین به بعد اگر بشود همین دانشگاه. وبا همین. وضعیت را نگه داشت ودیگر چیزی هم. اضافه نشود. کار بزرگی است زیرا هزینه ها سرسام آور. بالا می رود