از بیماری سویه J.N.1 کرونا بیشتر بدانیم و راهکارهایی برای پیشگیری ازآن
فردین اناخی*: این روزها حال مردم شهرم اوز بابت بیماری انتقال سویه J.N.1 کرونا خوب نیست و همه را درگیر کرده ازکودکان تا افراد کهن سال
راهکارهایی به منظور پیشگیری از این بیماری از منابع گرد آوری شده است که برای مطالعه خوانندگان ارائه می شود.
برخی از افرادی که به کرونای جدید مبتلا میشوند، علائمی مثل آلرژی فصلی یا سرماخوردگی را تجربه میکنند. رایجترین علائم ویروس corona جدید گلودرد، سرفه، گرفتگی بینی و آبریزش است. این بیماری در بعضی از افراد با سردرد شدید، تب و لرز همراه میشود.
روش انتقال سویه J.N.1 کرونا تفاوتی با سایر سویههای کووید-۱۹ ندارد و به راحتی از طریق سرفه، عطسه و هوای بازدم منتقل میشود. متخصصان با افزایش شیوع کرونای جدید در فصل زمستان، نگران شدت گرفتن بار عفونت تنفسی بودند؛ به همین دلیل رعایت دستورالعمل های بهداشتی لازم است بیش از هر چیزی در اولویت قرار گیرد.
سویه J.N.1 تغییری در توصیههای مراقبتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) ایجاد نکرده است. همچنان افراد مسن، نوزادان، مبتلایان به بیماریهای زمینهای و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتری هستند.
اولین و مهم ترین کار برای درمان ویروس سرماخوردگی جدید، استراحت کافی و نوشیدن مایعات گرم است. مایعات و نوشیدنی های گرم شامل انواع دمنوش های گیاهی، انواع سوپ ها مخصوصا سوپ مرغ و آبمیوه های تازه است که برای کاهش التهابات گلو و کم کردن درد گلو بسیار مناسب می باشد. همچنین مصرف میوه های حاوی ویتامین C بسیار توصیه می شود. پرتقال و لیمو منبع غنی ویتامین C هستند و برای سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی خوردن آن ها توصیه می شود.
دومین راه درمان برای کم کردن علائم ویروس سرماخوردگی جدید، مصرف دارو های بدون نسخه است. معمولا برای کم کردن درد عضلانی و کاهش تب، استامینوفن و ایبوپروفن توصیه می شود. این داروها فقط می توانند شدت علائم تا حدی کم کنند و روی خود ویروس سرماخوردگی تاثیری ندارند. برای کاهش گرفتگی بینی، اسپری های بینی توصیه می شود. اگر بدون مراجعه به پزشک قصد استفاده از این اسپری ها را دارید، حتما در استفاده از آن ها دقت کنید و طولانی مدت از آن ها استفاده نکنید، چرا که باعث خشکی و التهاب مخاط بینی می شوند. غرغره کردن با آب نمک گرم، برای کاهش التهاب و درد گلو بسیار موثر است.
سومین روش برای درمان خانگی سرماخوردگی جدید بخور گیاهانی مانند اکالیپتوس و نعنا است. بخور می تواند مجاری تنفسی را باز کرده و سرفه را کاهش دهد. استفاده کردن از گیاهان دارویی مانند زنجبیل و عسل برای کاهش التهاب توصیه می شود. دوری از محیط های شلوغ و استراحت کافی در منزل، در عین حال که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند؛ به کاهش انتقال ویروس نیز کمک می کند. در صورت تداوم و تشدید علائم، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
بهترین درمان برای این بیماری که خودم روی اعضای خانواده ام امتحان کردم و نتیجه گرفته ام
جوشانده برگ اکالاتوس (برگ درخت بید که در اوز فراوان است) وبیمار از بخور آن استفاده کند که کاملا رضایت بخش خواهد بود.
*: اوزی فعال اجتماعی ساکن امارات
لینک کوتاه:
از آقای اناخی بنوبه خودم تشکر میکنم ولی چنین مطالبی بایستی صادره از وزارت بهداشت ویا کارشناسان بهداشتی باشدi