هفتبرکه: رییس دانشکده علوم پزشکی گراش در نشست خبری، با اشاره به ایجاد رشته پزشکی و همچنین داشتن سه دانشکده، گفت این دانشکده آماده ارتقا به دانشگاه علوم پزشکی است و در این مورد اقداماتی انجام شده است.
نشست خبری دانشکده علوم پزشکی ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ به مناسبت روز روابط عمومیها و با چند روز تاخیر برگزار شد. در این نشست، رییس دانشکده، دکتر مهدی محسنزاده، و معاونین مجموعهی علوم پزشکی گراش و رییس بیمارستان حضور داشتند و به سوالات نمایندگان رسانههای شهرستان پاسخ دادند. گزارش بخشی از این جلسه در خبری با عنوان «اخراج ۲ پزشک متخصص زنان از بیمارستان گراش، به دلیل دریافت زیرمیزی» در هفتبرکه منتشر شد. اکنون گزارش مفصلتر جلسه را میخوانید.
به گزارش هفتبرکه، در بخش اول این نشست، دکتر محسنزاده به دو مناسبت این جلسه، یعنی روز روابط عمومیها و روز ملی جمعیت اشاره کرد و گفت: «۲۷ اردیبهشت روز روابط عمومی بود. این نشست، به مناسبت روز روابط عمومی، البته با چند روز تاخیر امروز برگزار شد. مناسبت دیگر امروز، ۳۰ اردیبهشت، روز جوانی جمعیت و ابلاغ دستور مقام معظم رهبری برای موضوع جوانی جمعیت است. آنقدر این موضوع رشد جمعیت مهم است و کاهش رشد جمعیت که یک بحران ایجاد کرده است، باعث شده در آینده جمعیت پیری داشته باشیم. اگر این کاهش جمعیت را متوقف نکنیم و شاهد رشد جمعیت نباشیم، نیروی جوان فعالی که بتواند جامعه را مدیریت و اداره کند نخواهیم داشت و شاهد یک جمعیت پیر خواهیم شد. تا فرصت است بتوانیم با تبلیغاتمان و با اقدامات اساسی که در قانون جوانی جمعیت پیشبینی شده، جلوی این فاجعه را بگیریم.»
بخش اول: تشریح ساختار و معاونتهای مجموعهی علوم پزشکی گراش
رییس دانشکده سپس به تشریح بخشهای مختلف مجموعهی علوم پزشکی گراش پرداخت و گفت: «علوم پزشکی گراش تنها اداره کل شهرستان است که یک سطح بالاتر از بقیه سازمانها و ادارات شهر فعال است. وجود اداره کل در یک شهرستان یکی از آیتمهای ارتقای آن شهرستان است که بایستی قدر این نعمت دانسته شود. تمامقد پای آن ایستادهایم تا بتوانیم با ارائهی خدمات خوب در زمینههای مختلف، این جایگاه را ارتقا بدهیم. اثرات مجموعه علوم پزشکی بر روی شهر در زمینههای مختلف قابل بررسی است. اثرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سایر اثراتی که بر روی شهر و شهرستان میگذارد.»
دکتر محسنزاده سپس ساختار و معاونتهای فعال در مجموعهی علوم پزشکی گراش را معرفی کرد و گفت: «همین که اسم دانشگاه و دانشکده روی مجموعهای آمد، ذاتش بحث آموزش است و تربیت نیروهایی که تحصیلات عالیه را بگذرانند و فارغالتحصیل و وارد جامعه بشوند. به دلیل اینکه داریم از دانشکده به دانشگاه شدن گذر میکنیم، خیلی از لحاظ عملکردی تفاوت خاصی ندارد. همان انتظاراتی که وزارتخانه از دانشگاههای علوم پزشکی دارد، با یک ساختار کوچکتر از دانشکدههای علوم پزشکی هم دارد.»
او در مورد امکانات رفاهی و تسهیلات تحصیل برای دانشجویان در مجموعهی علوم پزشکی گراش هم گفت: «از این لحاظ نسبت به سایر مراکز استان که کمبودهایی وجود دارد، نسبتا وضعمان خوب است و توانستهایم شرایط ایدهآلی را فراهم کنیم.» او افزود معاونت فرهنگی هم در بحث تربیت و رشد فرهنگی و اجتماعی دانشجویان فعال است.
او سپس در مورد روند رو به رشد دانشکدهی علوم پزشکی گراش از ابتدای فعالیتش گفت: «از زمان راهاندازی اولین رشته این دانشکده که در سال ۱۳۷۹ با رشتهی علوم آزمایشگاهی اتفاق افتاد، الان حدود ۲۴ سال میگذرد و وقتی نگاه میکنیم میبینیم یک روند رو به رشد داشته است. ابتدا یک دانشکدهی اقماری علوم پزشکی شیراز بودیم با یک تکرشته. بعد شدیم دانشکدهی پیراپزشکی و چارت تشکیلاتی و بودجه تصویب شد و سپس به دانشکده علوم پزشکی و انشاالله در آینده شاهد ارتقای آن به دانشگاه علوم پزشکی باشیم.»
دکتر محسنزاده از ایجاد یک رشتهی جدید از مهرماه سال آیندهی تحصیلی خبر داد و گفت: «امیدواریم بتوانیم رشتهی کارشناسی رادیولوژی را برای مهر مجوز بگیریم ولی هنوز صادر نشده است.»
رییس دانشکدهی علوم پزشکی گراش سپس از خیرین هم یاد کرد و گفت: «اسم گراش جدا از اسم خیرین نیست و نمیشود اسمی و گزارشی از علوم پزشکی ببریم بدون اینکه اسمی از خیرین ببریم و در راس آنها بزرگخیر شهرمان مرحوم حاج شیخ احمد انصاری و سایر خیرینی که شاید دیگر در بین ما نباشند اما با کمکهای مادی و معنوی خود ما را حمایت کردهاند و اگر همت خیرین نبود شاید ما الان شاهد این نبودیم که دانشکدهی علوم پزشکی در یک شهرستان کوچک وجود داشته باشد و آماده کردن این زیرساخت برای تاسیس دانشکده، تاثیر به سزایی داشته است که مجوز صادر شود و اگر دانشکده علوم پزشکی در شهرستان نبود مطمئنا وضعیت بهداشتی و درمانی ما در این سطح نبود.»
رییس دانشکده: الآن هم دانشکده بدون بودجه خیرین اداره میشود
دکتر محسنزاده در ادامهی این موضوع اضافه کرد: «این دیدی است که بین عوام جامعه هم مطرح است. در سفر اخیر چند ماه قبل به دبی، یکی از شهروندان گراشی در دبی سوالش این بود: تا کی دانشکده میخواهد با بودجهی خیرین اداره شود؟ گفتم نیاز به بودجهی خیرین نیست و الان هم دارد بدون بودجهی خیرین اداره میشود. یعنی بعضی از ذهنیت مردم این است. درست است که قدردان خیرین هستیم و خواهیم بود و همیشه هم گفتهایم؛ ولی بعضیها تصورات اینطوری پیدا کردهاند که حتی اعتبارات جاری و گردش امور معمول دانشکده و بیمارستان هم از اعتبارات خیرین است.»
رییس دانشکده در توضیح این صحبت گفت: «این ۱۰۰۰ نفر پرسنلی که اینجا مشغول هستند و دولت دارد حقوق میدهد، بحث اعتباراتی که آقای مهندس به درستی اشاره کردند. در آن گزارش ۲۰ماهه که یک جلسه با حضور نمایندهی خیرین گرفتیم، عددش در آمد و مقایسه کردیم و خوشبختانه افتخاری برای ما است که از سیستم دولتی هستیم و در کنار کمکهای خیرین، توانستهایم کمکها و اعتبارات دولتی را به جز بودجهی مصوب سالیانه بگیریم. چون بودجهی مصوب سالیانه که در مجلس تصویب میشود و مال هر جایی است که ردیف بودجه دارد. علاوه بر آن ما توانستهایم در طول مدت سال، آن کمکهای موردی دولتی را بگیریم و این عدد قابل توجهی است.»
تابان: آیا بحث دانشگاه واحد منطقه صحت دارد؟
شهرام پورشمسی از پایگاه خبری تابان، در مورد ارتقا دانشکده گراش به دانشگاه پرسید. او در مورد گمانهزنیهای بحث ایجاد دانشگاه واحد در منطقه صحبت کرد و گفت: «به خصوص در شهر همسایه این شایعه است و آیا واقعا دارند کاری در این زمینه انجام میدهند یا در حد شایعه است؟ یا واقعا دارند کارها را پیش میبرند که دانشگاه گراش را هم زیرمجموعهی خودشان قرار دهند؟»
رییس دانشکده علوم پزشکی گراش با رد این ادعا گفت: «این بحث هر از چند وقتی مطرح میشود، ولی واقعیت امر چنین چیزی نیست و الان هم کسی دنبال این موضوع نیست. ما مسئولین امر در ردههای مختلف، جلساتی داشتیم و همین دغدغههایی که مردم دارند و شایعاتی که است و بعضا اعلام شده بود از کجا نشات گرفته، آنجا هم صحبت کردیم و چیز جدی نیست که مردم بخواهند نگران باشند و الان هم برنامهای لااقل ما در جریان نیستیم. اعتقادی که در سطح وزارتخانه است، این است که اگر قرار بر ارتقا باشد، یک سری شاخصها وجود دارد و هر دانشکده علوم پزشکی که بتواند آن شاخصها را کسب کند، بتواند آن ارتقا را داشته باشد.»
دکتر محسنزاده در ادامه توضیح داد: «در دانشکده آن کمبودی که ما داشتیم برطرف شد و الان با زیرساخت سه تا دانشکده، یعنی دانشکده پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی این زیرساخت فراهم است که ما بتوانیم این ارتقا را داشته باشیم. مکاتباتی انجام دادهایم و درخواستهایمان را ارسال کردهایم و مقامات دیگر که در سطح استان و منطقه حضور دارند و این حرف همهی دانشکدههای علوم پزشکی است و انشالله این خواسته که خواستهی مردم و خیرین است به خصوص چیزی که خواستهی به حق مرحوم شیخ احمد انصاری است و حتی روی سر در هم به اسم دانشگاه علوم پزشکی امام جعفر صادق (ع) نامگذاری شد، نشاندهندهی این خواست عمومی است. از نظر نحوهی فعالیت دانشکده با دانشگاه که گفتم خیلی تفاوتی ندارد. ما وقتی دانشگاه شدیم از لحاظ چارت تشکیلاتی و اعتبارات قویتر میشویم، این یعنی اینکه ما بتوانیم سطح خدمات را افزایش دهیم و بیتاثیر نیست. ولی الان با یک سری محدویتهایی که به خصوص در حوزهی منابع انسانی داریم، باز هم داریم همین خدمات را میدهیم.»
هفتبرکه: آیا برنامهای برای احداث بیمارستان دوم وجود دارد؟
محمد خواجهپور، مدیر رسانههای هفتبرکه، در ابتدای این نشست، با تشکر از روابط عمومی علوم پزشکی و معاونتهای مجموعه که گاهی در نقش روابط عمومی هستند، گفت: «به ویژه در دورهای که دکتر محسنزاده حضور داشتند، یک تفاوتی که احساس کردیم این بوده که معمولا انتقاداتی که مطرح میشود چون بخشی از فرهنگ رسانه است، روال صحیحی برای پاسخدهی وجود داشته است. یعنی مثلا ما دو یا سه مورد انتقاد از بیمارستان داشتیم که به شکل جوابیه پاسخ را ارسال کردند. فکر میکنم هم مدیران و معاونان زیرمجموعه و هم مسئولان روابط عمومی به درک درستی از نقش روابط عمومیها و رسانهها رسیدهاند؛ حتی بخشهایی که جانبیتر هستند، مثل بخشهای بازرسی هم این همکاری را داشتهاند. چون در دورههای قبل، این تجربه را داشتیم که اگر انتقاداتی مطرح میشد، وارد حوزهی قضایی حتی میشد و دردسرهایی هم برای رسانه و هم برای مجموعهی علوم پزشکی داشت. تشکر میکنم که روال صحیحی برای همکاری و بازتاب رسانهای داشتیم.»
او در ادامه از بحث بیمارستان دوم مجموعهی علوم پزشکی پرسید. او گفت: «در نشست خبری قبلی با دکتر عبداللهی، ایشان گفتند سه گروه مختلف پیگیر و متقاضی احداث بیمارستان دوم هستند. با توجه به اینکه برای ارتقا، یکی از شاخصها تعداد بیمارستانهای زیرمجموعه است، در حال حاضر آیا برنامهای برای احداث بیمارستان دوم از سمت گروههایی که قبلا فعال بودند یا گروههای جدید وجود دارد یا نه؟»
دکتر محقق: به دلایلی در تهران با ساخت بیمارستان دوم مخالفت شد
دکتر سید جواد محقق، معاون درمان دانشکده، در پاسخ گفت: «با توجه به اینکه ضریب اشغال تخت بیمارستان فعلی ما الان حدود ۸۵ درصد است؛ این ضرورت دارد که ما یا توسعهی بخشها و ساخت بخشهای مختلف بیمارستانی داشته باشیم، یعنی تعداد ظرفیت تخت بیمارستانی را افزایش دهیم، یا اینکه بیمارستان دوم ساخته شود. در حال حاضر متقاضی وجود دارد. یک گروه هستند و خیّرش هم مشخص است. ما چندین بار درخواست دادهایم. سامانهای است و کمیسیون مربوطه در وزارتخانه در تهران تشکیل شده و به دلایلی مخالفت شد که مجوز به ما ندادند. به دلیل اینکه تعداد بیمارستانهای منطقه زیاد است و به نسبت کل کشور تعداد تختی که به هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت میرسد، در منطقهی ما خوشبختانه بیشتر است. با این وجود ما باز هم داریم پیگیری میکنیم که ضرورت دارد. بخشهای ما خیلی وقتها قفل است. مریض در اورژانس میماند.»
دکتر محقق نکاتی نیز دربارهی نقاط قوت و فعالیتهای انجامشده در بیمارستان گراش و افزایش تعداد متخصصان گفت و افزود: «شاید از ۲۰ سال قبل بگویم، تعداد متخصصانی که در گراش مشغول بودند، زیر ۱۰ تا بود. از روزی که عهدهدار مسئولیت بیمارستان شدم، به مرحوم شیخ احمد هم گفتم باید این روند را بهتر کنیم و توسعه بدهیم؛ تعداد افراد و تنوع خدمات بیشتر شود. خوب هم حمایت کرد و خیرین دیگر هم به میدان آوردند. هم توسعهی بیمارستان و هم تجهیزات بیمارستان لازم بود همکاری داشته باشیم. آن موقع ارتباط نزدیکی با شیراز داشتیم و برای تقسیم پزشکان راسا میرفتم وزارتخانه. آن موقع زیر نظر شیراز بودیم. میدانستم اگر این کار را نکنم، ممکن است بعضی از تخصصها را نداشته باشیم. مثلا ارتوپد نداشتیم یا مریضها همیشه میرفتند لار یا اوز. این ارتباطات نزدیک با مدیر درمان استان، باعث شد تعداد پزشکان را افزایش دهیم. این رویه باعث شد تا سال ۱۳۸۹ که دانشکدهمان مستقل شد، خیلی خوب تقویت و بهینه شد و ارتباطات قانونی و رسمی با وزارتخانه بود و ما خیلی از درخواستها را مستقیما میرفتیم قسمت تقسیم پزشکان میدادیم و تعداد به اندازهی نیاز درخواست میدادیم و همیشه هم موفق میشدیم.»
«در حال حاضر، تعداد افراد خوب و زیادی داریم. الان متخصص ارتوپدی چهار نفر، جراح عمومی سه نفر و متخصص قلب و متخصص زنان چهار نفر هستند. هیچ وقت هیچ تخصصی خالی از خدمت نمیماند. حتی در ایام نوروز، همّ و غم ما این است که هیچ متخصصی خالی نماند، حتی یک روز و یک ساعت هم خالی نماند. به تبع افزایش متخصصان که توانستهایم اینها را جذب و امکانات رفاهی برایشان فراهم کنیم و رضایت نسبیشان حاصل شود. در منطقهی محرومی که خیلی از پزشکان میآیند طرحشان را بگذرانند و خیلیها غیربومی هستند، اما سالیان سال است ماندهاند.»
دکتر محقق به افزایش تعداد کلینیکهای فعال در شهر هم اشاره کرد و افزود: «ما در حال حاضر ۳ تا کلینیک خصوصی پزشکان را داریم. یک کلینیک دولتی داریم. دو کلینیک دندانپزشکی در حال حاضر داریم. تعداد ۸۵ نفر متخصص و فوق تخصص در گراش مشغول به خدمترسانی به مردم گراش و منطقه هستند. توسعهی این کار به خوبی انجام شد. رویه اولیه ما این است که تعداد کافی را در گراش داشته باشیم و بعدا نظارت بر مجموعه را بتوانیم اجرایی بکنیم. اگر یک نفر باشد و تعداد کم باشد به محض اینکه بازخواست کردیم پزشک از شهر ما میرود و آن خدمترسانی در آن حوزه تعطیل میشود.»
مهندس یحیایی: تابهحال ۱۴۰ میلیارد تومان بودجهی عمرانی دولتی گرفتهایم
پورشمسی در بخش دوم، درباره بودجه برای توسعه بیمارستان پرسید و گفت: «ما بودجهی آنچنانی برای تامین بیمارستان نداریم. ما تا کی باید زیر این تفکر باشیم که فرزندان شیخ یا خیرین گراش باید هزینههای بیمارستان و مجموعه را تامین کنند؟ و چرا بودجه مستقیما از مرکز گرفته نشود؟» وفاییفرد از رسانهی پندری نیز افزود: «بفرمایید چه میزان کمک از سمت دولت و چه میزان از سمت خیرین، تامین شده است؟»
مهندس یحیایی، معاون توسعه دانشکده، ابتدا به پروژههای فعلی دانشکده در شهرستان پرداخت: «من مدت سه سال و نیم، یعنی از پانزدهم دیماه ۱۴۰۰ که ابلاغ برای ما زده شد، به عنوان مدیر توسعه در خدمت دوستان هستم. ما چیزی تحت عنوان بودجه جاری داریم و بودجهای است که برای حقوق در وهلهی اول در نظر گرفته شده و موارد جاری دانشکده مثل قراردادها و در دل آن اعتباراتی تحت عنوان بودجهی عمرانی نیز میتوانید داشته باشید که تحت عنوان بودجهی ابلاغی از سمت وزارت بهداشت به ما ابلاغ میشود و اعتبارات از سمت سازمان برنامه تایید میشود و میفرستند خزانه و یک مقداری به ما داده میشود. نیاز است خدمتتان عرض کنم که ما ۱۶ پروژه در دست اقدام داریم که ۴ پروژه طی یکی دو ماه قبل به پایان رسید و جزو پروژههای بهداشتی بود و ۶ پروژه الان در دانشکده داریم و ۱۰ پروژه بهداشتی در فداغ و ارد و سایر روستاهای تحت پوشش.
مهندس یحیایی سپس به توضیح در مورد بودجههای دولتی اخذشده در دانشکده برای پروژههای مختلف پرداخت: «بیشترین سعی و تلاش ما این بوده که [دیدگاه را عوض کنم.] من خاطرم است تا سه سال قبل، وقتی میرفتیم وزارتخانه، میگفتند شما که خیر دارید و شیخ احمد را ما همه میشناسیم و شما باید به ما کمک کنید! آنقدر من تلاش کردم، با کمک دوستان و همکاران و همراهی دکتر محسنزاده، و این را قبولاندم به وزارت بهداشت که شما جزو وظایفتان است که به دانشکدهای کمک کنید که به عنوان الگو باید ببینید. یک خیر آمده یک قدم بردارد و شما رهایش کنید؟ در یک جلسهای چند وقت قبل، رقمی بالاتر از ۱۴۰ میلیارد تومان بودجهی عمرانی در گزارش ۱۹ ماههی ریاست دانشکده داده شد. در مقابل فکر میکنم در حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد هم بودجه خیرین بود.»
او سپس به طور خاص به موضوع بیمارستان و پروژههای مختلف آن پرداخت و افزود: «خیلی از پروژههای بیمارستانی هنوز بازتاب خبری نشده است. مثلا سنگشکن راه افتاد و از بودجهی خیر بود و زحمت کشیدند. مبلغ ۱۶ میلیارد تومان بود که ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از بودجهی دولتی بود. یک پروژهای در مرحله بهرهبرداری است و قرار است دستگاه اسلیماتور راهاندازی شود که بیش از ۴ میلیارد تومان هزینه کردهایم و حتی خرید دستگاه را هم از بودجهی دولتی گذاشتهایم. اتاق عمل در آینده نزدیک و بحث جابهجایی تجهیزات که بیش از ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان بحث تسهیلات و تجهیزات است که ما دنبال کردهایم. اعتبارات بسیار خوبی گرفتهایم. ما هم خودمان را موظف میدانیم حداقل ماهی یک بار تهران باشیم. من نگاهم این است که در گراش خبری نیست و اگر قرار است پولی گرفته شود آنجا است و اتفاقا آنها برایشان دو و سه میلیارد عددی نیست. شاید در حوزهی توسعه بیشتر بحث پشتیبانی از وزارتخانه و دانشکده را دارد و بیشتر بایستی اطلاعرسانی شود، ولی بودجهی ابلاغی هم است.»
معاون توسعه دانشکده جزییاتی دیگری از بودجه را نیز مطرح کرد: «برای اولین بار تقریبا ۹ میلیارد تومان که اتفاقا برای مقاومسازی و ایمنسازی و بهسازی پروژههای تاسیساتی بیمارستان قرار است هزینه شود. از سال ۱۳۶۸ که دانشکده کلنگزنی شد، مهمترین موضوع بیمارستان تاسیسات است و سریعترین چیزی هم که به مشکل میخورد، تاسیساتش است. چندی پیش با فرزندان شیخ صحبت میکردیم که بتوانیم به صورت تفاهم خیر و دولتی باشد، کمااینکه خیلی از پروژههای پزشکی که ساختیم تفاهمنامه بستهایم با وزارت. مثلا معاون وزیر وقت، آقای دکتر رحیمی، را آن زمان دعوت کردیم که پروژهها بر اساس تفاهمنامه باشد؛ مثلا هفتاد به سی، و حدود ۲۰ میلیارد تومان را از بودجهی دولتی به دانشکده آوردیم. این کار را ما راه انداختهایم و صحبت شده است. ما برای بیمارستان کار تاسیسات اصلی که میخواهیم انجام دهیم، یک موتورخانه مستقل در دل بیمارستان قرار دارد ولی باید مجوز آن گرفته شود که مجوز ماده ۲۳ داشته باشد و پیگیر هستیم. با بانی خیر هم صحبت شده است، تا مبالغی به صورت تفاهم با وزارت و خیّر. هفته قبل که تهران بودیم انشاالله این هم به سرانجام برسد.»
لینک کوتاه:
افرین به گراشی ها👏🏻👏🏻👏🏻 امیدوارم به اوزی ها هم کمک کنند که شبکه ی بهداشت اوز هم زیر نظر شیراز اداره شود و اوز هم پیشرفت کند
انتشار خبرهای شهرهای همسایه کار مثبتی است که پیام دانش انجام میدهد امیدوارم بهانه ای باشد برای ما اوزیها اقدامات و برنامه های دانشکده علوم پزشکی گراش را که ادعای ارتقا بدانشگاه را دارد داریم میبینیم و مردم شهرستان اوز باید همت کنند اول شبکه بهداشت ودرمان خودراارتقا بدهند منظور خودی نشان دهد مردم برای شورای دور آینده باید شرکت فعالی داشته باشیم واز هم اکنون دنبال افراد لایق و دلسوز بگردیم
باید سعی کنیم آقای بروجردی کد بیمارستان آقای راهپیما را بگیرند
همه اوزی ها وفعالان اجتماعی. ومسولان بومی. بدانند که باید. سر در تابلو شبکه بهداشت. ودرمان. اوز. باید یک واژه. اموزش. هم. به ان اضافه شود. (شبکه بهداشت. ودرمان واموزش اوز) زیرا اوز. دارای دانشکده بهداشت که واحد اموزشی است می باشد این یک اقدام لازم. است. ودر شهرستان بستک هم. اینکار صورت گرفته است. با تشکر. کارمند بیمارستان. اوز