همایش در دانشگاه آزاد اوز از دو منظر همدلی شهرستان های جنوب فارس و رونمایی از کتاب
پیام دانش: شب گذشته دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تالار فردوسی(خیریه شیخ عبدالقادر فقیهی) دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز میزبان جمع زیادی از شهروندان شهرستان های لار، خنج، گراش، جویم، اوز و بخش جناح بود.
فراخوان با عنوان«ستاد برگزاری مراسم تجلی همدلی شهرستان اوز» داده شده بود.
این که ترکیب ستاد شامل چه کسانی از اشخاص حقوقی و یا حقیقی بود نه در فراخوان ذکر شده بود و نه در سخنرانی ها.
و یا چرا فراخوان دیر اطلاع رسانی گردید به طوری که زمان دریافت به این جانب: ۱۱.۱۱صبح روز برگزاری آیین بود، گویا به خاطر تغییر مکان بوده است ولی این نیز نمی تواند، دلیل محکمی باشد.
اگر تصمیم قطعی از قبل گرفته شده بود و اطلاع رسانی به عمل آمده بود، در اعلامیه بعدی با اصلاحیه صادر می شد.
نشست با بیش از ۳۰ دقیقه تاخیر آغاز شد قاری قرآن و مجری متفاوت از برنامه های مختلف قبلی بودند.
سخنان اغلب کوتاه و قابل قبول جمعیت حاضر بود.
بیش از همه فروغ هاشمی رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کوتاه حرف زد.
شاید هم تغییر برنامه ها و جابجایی مکان و اینکه خود به تنهایی جور ستاد برگزاری را بردوش داشت خسته شده بود اما آن چه که ملاحظه شد رونمایی از کتاب نویسندگان، تحت الشعاع مقوله همدلی واقع شده بود.
و اما از همه آنهایی که به عنوان نویسنده و شاعر برای سخنرانی دعوت به عمل آمد در وصف معلم و یا آثار خود صحبت کردند به گونه ای که گردهم آیی حالت رونمایی از کتاب به خود گرفت.
به نظر نمی آمد کس یا کسانی از خنج آمده باشند و از گراش و جویم هم چهره شاخص دکتر صادق رحمانی که پس از دقایقی از صحبت تالار را ترک کرد و از جویم کسی که شعری خواند و از جناح، فرد آشنا و آموزگار سال های اولیه اوز ناصر چمن پیرا که دقایقی صحبت کرد و در رابطه با کتاب خود توضیح داد تا حاضران از شهرستان های مختلف را به جمعیت بیشتر از مردم و مسئولان لار متوجه گرداند.
واما محمد محمدی فرماندار تقارن آیین با سالگرد سفر مقام معظم رهبری به لارستان را به فال نیک گرفت و از پایتختی کتاب اوز سخن گفت که در آخرین دوره در رقابت تنگاتنگ مقام را به سمنان واگذار کرد و افزود: اهالی فرهنگ شهرستان در حال بارگذاری اطلاعات هستند تا اوز را به مقام پایتخت کتاب بین المللی برسانند.
صادق رحمانی مدیر اسبق شبکه فرهنگ صدا و سیمای کشور از گراش صحبت خود را بدور از ورود به موارد دیگر به فرهنگ اختصاص داد و اظهارکرد:
اهل اندیشه و کتاب به حکیم و بعدها دانشمند نامیده می شدند و این القاب برجستگی صاحبان ادب را می رسانید که از هر نظر خود را به کمال نزدیک ساخته بودند.
وی اهل کتاب را افرادی معرفی کرد که ذهن خود را همواره با ارزش ها درگیرمی کنند و در این حالت به کشفیات بیشتر می رسند و بدیهی است خلاقیت ها نیز تجلی می یابند.
این فرهنگی با سابقه گراشی در ویژگی اندیشمندان مرتبط با کتاب عنوان کرد: امروزه افراد جامعه ممکن است به چیزهای متفاوتی و به طور مثال تلویزیون وابسته باشند اما به لحاظ کرامت گفته نمی شد اهل تلویزیون ولی مروجان و عمق گرایان مطالعه کتاب به این مهم معرفی و شهرت پیدا می کنند.
دکتر شیخ محمد زمان زمانی امام جمعه اوز، اهل کتاب را به درجه ای از کمال توصیف کرد که گفت: نویسنده متعهد در هر زمینه و حتی قرن ها بعد نامش و اثرش ماندگار خواهد ماند همچون فردوسی، مولوی، سعدی و…. اندیشمندان که تا بوده و هست ماندگار مانده اند و باز هم خواهند ماند.
اما اهل ثروت مگر اهل خیر و کمک اثر گذار بی منت به همنوعان باشند و در غیر این صورت نامی از آنان باقی نخواهد ماند.
ناصر چمن پیرا که سال های زیادی در کسوت معلمی اوز را تجربه و بنوعی بواسطه ارتباطات دیرین اوزی ها با جناح خود را اوزی نیز می داند و سالهای زیادی را عصر اوز ویژه جناح را هر از گاهی منتشر می کرد از چگونگی چاپ کتابش صحبت کرد
آرزو صالح نژاد نویسنده کتاب نیایش گنجشک ها پشت میز سخن قرار گرفت و با معرفی خود که عضو شورای حل اختلاف بوده و اینک وکیل دادگستری است از مظلومیت اهل قلم و کتاب سخن گفت و افزود: کتاب نویسی کاری سخت و هزییه بر است و از نظر مالی بازخورد شاید در حد صفر دارد و شاید خواست بگوید ما به شهر فرهنگی مشهور هستیم اما نویسنده کتاب بایستی رنج فراوان به ویژه در تامین منابع مالی بکشد و خاطر نشان کرد، باید عشق باشد و عاشق بود تا کار فرهنگی و کتاب نوشتن را انجام داد.
گروه سرود دختران آموزشگاه مرحوم محمدعلی خضری از دیگر برنامه جالبی بود که در توصیف معلمان اجرا شد
دکتر آرزو شفایی که حداقل نویسنده گزارش مشاهده نکرده است ایشان بخواهند صحبت کنند و موضوع کتاب در میان باشد، اما بیان نکند که دانش آموخته دانشگاه آزاد اوز است و اضافه نماید خیلی چیزها را که دارد و آموخته است از این دانشگاه بوده است وی به گوشه ای از آثار خود اشاره کرد.
منیر پیشداد که خود را متولد ۱۳۳۲ و بخشی از اوز و لار معرفی کرد از پشتیبانی همسرش به نیکی یاد کرد و از اعضای خانواده همراهش(پسر، دختر، عروس و نوه ها) با خرسندی افتخار می کرد.
ایشان هم از آثار خود صحبت کرد و شعری مناسب حاضران خواند.
تصویر: با تشکر از مریم سمیعی کاربر پایگاه خبری پسین اوز
لینک کوتاه:
تشکر از این گزارش مختصری ومفید اما گویا و همراه با عکس مطلب نیاز ویرایش دارد توجه نمایید
جالبه ما درپایتختی کتاب کشور البته در غیاب شهرهای لار، گراش و خنج موندیم حالا ادعای پایتخت کتاب حهان را د اریم جناب آقای فرماندار شما آمار واقعی کتابخوانهای اوز را از اداره فرهنگ وارشاد اوز طلب کنید بقیه شاخصها را نمی گویم و اگرهمچنان لار و گراش و خنج تمایلی بشرکت ندالشته باشند آنوقت برای تصرف پایتخت کتاب ایران وجهان خیز بردارید
همشهریان عزیز. اوزی باید بدانیم که مسولان اوز. وبخصوص مسولان فرهنگی. اوز. دچار توهم شده اند که ما شهر فرهنگی. ومثلا. پایتخت. کتاب. شده. آیم. ما از دیگر شهرهای مجاور نه بیشتر. کتاب میخوانیم. ونه بیشتر. امکانات فرهنگی. داریم حتی. در بسیاری. از موارد از. شهرهای. مجاو ر از نظر. فرهنگی عقب. تر هم هستیم به نظر میرسد دیگران. برای. مشغول. کردن. ما. ودلخوشی ما. لقب اوز. شهر فرهنگی. را راه. انداخته. اند مواظب. باشیم والکی. دلخوش. این. حرفهای. غیر. واقعی. نشویم. متاسفانه باور کردن اینکه ما شهر. فرهنگی. هستیم. باعث. شده. است که از مقولات. اقتصادی. و عمرانی. واجتماعی.… ادامه »
اینشالله که این همبستگی و همدلی بین مردم منطقه بزرگ لارستان مستدام باشد