سوء تغذیه ناشی از زیاد غذا خوردن در کشور روبه افزایش بوده و داشتن رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی منظم نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر دارد.
به گزارش آریا، دکتر جزایری مشاور تغذیهای معاون بهداشت و سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه در نشست خبری هفته بسیج آموزش همگانی تغذیه که امروز برگزار شد، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت:
براساس بررسیهای صورت گرفته در کشور سوء تغذیه ناشی از کم غذا خوردن و سوء تغذیه ناشی از زیاد غذاخوردن وجود دارد و با توجه به این که درصد قابل توجهی از مردم بد و زیاد غذا میخورند، سوء تغذیه ناشی از زیاد غذا خوردن در کشور بیشتر مشاهده میشود.
وی افزود: سوء تغذیه ناشی از زیاد غذا خوردن، سبب چاقی و اضافه وزن و در نتیجه ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، فشارخون و انواع سرطانها میشود.
دکتر جزایری با بیان این که افراد در رژیم غذایی باید از مواد غذایی متنوع و مختلف به میزان کافی استفاده کنند، ابراز داشت:
در کشور میزان مصرف سبزی و میوه روند کاهندهای دارد و رژیم غذایی افراد باید به نحوی باشد تا مواد معدنی، انواع ویتامینها و پروتئینها به اندازه کافی به افراد برسد.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه تصریح کرد: حدود ۴۰ درصد مردان و ۵۲ درصد زنان ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند که این میزان در حال افزایش است.
به گفته وی، احتمال ابتلا به دیابت، آرتروز، افزایش فشارخون، نارسایی قلبی، نقرس، دیسک کمر، تصلب شرائین، نارسایی تنفسی و انواع سرطانها در افراد چاق بیشتر است.
دکتر جزایری با اشاره به این که در حدود ۵۹ درصد زنان و ۳۶ درصد مردان بزرگسال ۴۵ تا ۶۵ سال کشور مبتلا به فشارخون بالا هستند، خاطرنشان کرد: فشارخون بالا در درازمدت میتواند باعث آسیب به قسمتهای مختلف شود و در مغز، این امر میتواند باعث خونریزی مرگهای خونی و نهایتاً سکته مغزی شود و همچنین در کلیهها میتواند با آسیب به عروق کلیوی موجب نقص کار کلیهها شود.
مشاور تغذیهای معاون بهداشت گفت:
در حدود ۴۰ درصد زنان و ۳۳ درصد مردان بزرگسال ۴۵ تا ۶۵ سال کشور قند خون بالا دارند و قند خون بالا زمینه را برای بروز بیماری دیابت فراهم میکند.
به گزارش وبدا، وی کلسترول بالا را از جمله خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دانست و افزود: کلسترول بالا در ۳۰ درصد مردان و ۳۶ درصد زنان ۲۵ تا ۶۴ سال کشور وجود دارد و کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد.
دکتر جزایری اضافه کرد: فقط ۱۲ درصد مردان و ۱۴ درصد زنان ۱۵ تا ۶۴ ساله در کشور روزانه ۵ واحد میوه و سبزی مصرف میکنند و میوهها و سبزیها جزو مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند که مصرف روزانه و مقدار کافی آن، میتواند نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای مزمنی چون دیابت نوع ۲، سکته مغزی، سرطان و چاقی داشته باشند.
منبع : آریا
دیدگاه بگذارید