۱۲سال قبل درچنین سالی به نفل از پیام دانش: سالی که شهرداری اوز درجه ۶بود وهمچنان ۶باقی مانده است
عبدالعزیز خضری*: این بخش از گفتگو نشریه عصر اوز با مهندس مجتبی کریمی شهردار وقت برای خوانش خوانندگان انتخاب شده است که می تواند اطلاعات جالبی را به همراه داشته باشد یکی از این اطلاعات درجه شش قرالرداشتند شهرداری اوز است که همچنان در این درجه، باقی مانده است وبدون هیچ اظهار نظری فقط با بالا آوردن این بخش از پاسخ شهردار وقت که به نوعی می تواند بیانگر پیشرفت شهر باشد بقیه قضاوت را به عهده شهروندان قرارداده می شود.
* ارزیابی و رتبه بندی شهرداری ها چگونه صورت می گیرد؟
شهرداری اوز درجه ۶ است، با عملکرد شهرداری در سالیان اخیر و مذاکراتی که با کارشناسان شده امکان دارد یک درجه شهرداری ارتقا یابد و اگر به شهرستان ارتقا پیدا کنیم ۲ درجه دیگر نیز افزایش می یابد و به درجه ۹ می رسیم.
* بالاترین درجه شهرداری چند است؟
درجه سیزده است که شهرداری کازرون که قدمت آن از شیراز هم بیشتر است دارا می باشد.
* فرآیند ارزیابی چگونه صورت می گیرد؟
توسط کارشناسان انجام می شود و قدمت شهرداری اهمیت دارد. ذیحسابی از حساب های مالی انجام می شود اگر ۳ سال متوالی بودجه مصوب شده جذب شود رتبه داده می شود که شهرداری اوز در۳ سال اخیر جذب کرده است.
*: مدیر مسئول پایگاه خبری و مجله پیام دانش اوز
گفتگـوی صـریح بـا شهـرداراوز
گفتگـوی صـریح بـا شهـرداراوز
سال ۱۳۳۴ یکی دیگر از نقاط عطف تاریخ اوز است. در آن سال با دعوت آقای ره سپار بخشدار وقت اولین انجمن شهر تشکیل شد و اعضای آن عبارت بودند از آقایان: محمد امین دانشمند، بهروزیان، محمدیوسف محمودی، محمد امین امین زاده و محمد یوسف نامی (به عنوان جوان ترین عضو انجمن).
در اواخر همین سال این انجمن مرحوم محمد یوسف محمودی را به عنوان اولین شهردار انتخاب و معرفی کرد. شهرداری نیاز به نیرو داشت و با درخواست انجمن شهر از مرحوم یوسف پیرزاد که در کویت مشغول به کار بود جهت همکاری در شهرداری اوز، تعداد کارکنان شهرداری به ۵ نفرشامل: یوسف محمودی شهردار، یوسف پیرزاد حسابدار، یوسف مولوی مامور وصول، عبدالرحمن ارژنگ و محمد سعید غیاثی رسید. شهرداری اوز در تاریخ ۲۵/۶/۱۳۳۵ به عضویت سازمان اتحادیه شهرداری های ایران پذیرفته شد. اولین محل ساختمان شهرداری در منزل استیجاری متعلق به محمد رضا شکیبا بود. اولین بودجه شهرداری نیز درسال ۱۳۳۵به تصویب انجمن و استانداری رسید. مرحوم محمودی پس از۴ سال و۹ ماه و پایان یافتن دوره فعالیت انجمن شهر استعفا داد و مرحوم پیرزاد کفالت شهرداری را به عهده گرفت. در نیمه دوم سال ۱۳۴۰ ازطرف انجمن شهر مرحوم رئیس جعفرکمالی به عنوان شهردار انتخاب شد و عملیات ساختمانی شهرداری در میدان انقلاب (محل پاساژ شهرداری و بانک صادرات کنونی) با اعتبار شهرداری آغاز شد. ساخت عملیات ساختمان کنونی شهرداری نیز در دوران شهرداری آقای منصور اسماعیلی آغاز شد.
در شهرداری اوز از ابتدا تا کنون ۲۶ نفر به عنوان شهردار یا کفیل و سرپرست شهرداری مشغول به کار شده اند که اسامی آنان به شرح زیر است: محمد یوسف محمودی ۱۳۳۴- یوسف پیرزاد سرپرست۱۳۳۹- رئیس جعفرکمالی۱۳۴۰- محمد یوسف محمودی(بار دوم)۱۳۴۱-مرحوم پیرزاد- عبدالحمید سوداگر- عبدالحسین جبرئیلی بخشدار و سرپرست شهرداری- محمد علی توکلی ۱۳۵۲- هدایت رنجبر۱۳۵۵- یوسف خضری۱۳۵۷- ابراهیم رهنما۱۳۵۷-عبدالعزیزشفائی۱۳۵۸- هادی فیروزمندان۱۳۵۹- ابراهیم انصاری۱۳۶۰ بخشدار و سرپرست شهرداری- خسرو عامری ۱۳۶۱ سرپرست – اسدالله زمانی۱۳۶۳- محمد علی خضری ۱۳۶۴- محمد حسین موسوی زاده ۱۳۶۵- محمد رحیم محمدی ۱۳۶۶-منصور اسماعیلی۱۳۶۸-محمدرفیع نوبهار سرپرست-عبدالله شاحسنی۱۳۷۳- محسن احمدی ۱۳۷۷- محمد رسول صباغی۱۳۷۸-محمد علی پیرزاد سرپرست۱۳۸۳- مسعود کراماتی۱۳۸۴- جمشید حسینیا سرپرست و مجتبی کریمی ۱۳۸۹. (برای کسب اطلاعات درمورد شهرداری اوز آقایان مهندس مسعود کراماتی شهردار سابق و محمد علی پیرزاد از کارکنان بازنشسته شهرداری کمال همکاری داشتند و اطلاعات فوق را به ما دادندکه وظیفه خود می دانیم مراتب تقدیر و تشکر خود را از آنان اعلام داریم.)برای پنجمین گفتگوی صریح با مسئولین با هماهنگی قبلی ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه ۱۷آبان به شهرداری مراجعه کردیم و پس از هماهنگی با مسئول دفتر وارد اتاق شهردارشدیم. اتاقی که گویا اخیرا دکوراسیون آن تغییر یافته و بازسازی شده بود.
آقای مجتبی کریمی که به گفته خودشان پانزدهمین شهردار پس از انقلاب هستند و آقای همیشه بهار مشاور روابط عمومی شهرداری در دفتر شهردار حضور داشتندو پس از احوالپرسی و مقدمات اولیه، هدف از این گفتگو را اعلام کردیم و گفتگوی ۵نفره ما (آقای همیشه بهار نیزشهردار را همراهی می کردند)که نزدیک به ۳ ساعت به طول انجامیدرا آغازکردیم.
شهردار ضمن استقبال از ما به عنوان نمایندگان عصراوز اعلام داشتند به پرسش،انتقاد،پیشنهاد و گفتگو اهمیت می دهند اما حاضر به محاکمه شدن نیستند. تشکر از همکاری موثر فرماندار و بخشدار و شهروندانی که شهرداری را حمایت می کنند از مواردی بودکه چندین بار در حین گفتگو برآن تاکید داشتندو اعتقاد به ضرورت حمایت از یکدیگر، فرصت شناسی و استفاده از آن ها و خودداری از تخریب همدیگر در حین صحبت ها زیاد به آن ها پرداختند. آقای کریمی خود را دانش آموز و پرورش یافته مهندس کراماتی شهردار سابق می دانند و دوست دارند بتوانند جوانانی تحصیلکرده را به عنوان پشتوانه نیروی انسانی در شهرداری برای آینده بسازند تا با خلا نیروی انسانی مسئولیت پذیر در شهرداری مواجه نشویم اما گویا دست ایشان در این مورد زیاد باز نیست.
شهردار از برخی ناملایمات رفتاری دلی پر داشت که در مواردی گفتگوی ما راطولانی یا از مسیر خود منحرف می کرد. بخشی از جزئیات این گفتگوی ۳ ساعته را با هم می خوانیم.
*لطفا مختصرا خودتان را معرفی کنید.
با سلام خدمت مردم بافرهنگ اوز وتشکر ازحضورتان، مجتبی کریمی هستم از کلاس سوم راهنمایی در سال ۱۳۶۷ در اوز بوده ام، از هنرستان رافعی دیپلم راه و ساختمان گرفتم، فوق دیپلم جفرافی، لیسانس مدیریت دولتی و فوق لیسانس مدیریت صنعتی دارم. خودم را به عنوان یک اوزی معرفی می کنم.۱۴ سال کارمند شهرداری بودم و۲ سال است به عنوان شهردار اوز خدمتگزار مردم هستم.
*شرح وظایف عمده شهرداری چیست؟
وظیفه عمده شهرداری خدمات رسانی است شامل: امور عمرانی، فضای سبزشهر، تنظیف و امور فرهنگی است.
*چارت سازمانی شهرداری مشخص است؟
چارت سازمانی شهرداری شامل: ۲۵ پست کارمندی، ۴ پست با نام که همگی بازنشسته شده اند، ۲۱ پست با نام کارگری که بعضی بازنشسته شده اند و بقیه کارگران روزمزد هستند.
*شهرداری ردیف خالی جهت استخدام دارد؟
در حال حاضر ۵ ردیف خالی وجود دارد که به استانداری اعلام شده است و قرار شده در آینده جهت استخدام اعلام گردد. شهرداری راسا نمی تواند نیرو استخدام کند. استانداری پس از اعلام،آزمون می گیرد و با گزینش استخدام می کند. نیروهای تنظیف و فضای سبز نیز به بخش خصوصی واگذار می شود.
*ردیف های خالی که اعلام شده شامل چه پست هایی است؟
معاون شهردار، مسئول امورمالی، مسئول امور اداری و مسئول امور شهر و کارشناس شهرسازی است. در حال حاضر کارکنان این وظایف را انجام می دهند که پس از استخدام نیروهای جدید جایگزین می شوند.
* درحال حاضر در قسمت های مختلف شهرداری چند نفرشاغل هستند؟
۸۵ نفر در واحدهای مختلف شامل: تنظیف، فضای سبز، اداری، کشتارگاه، آتش نشانی و سی ان جی مشغول به کارهستند. درآینده نزدیک سی ان جی جداگانه و فضای سبز و تنظیف نیز جداگانه به بخش خصوصی واگذار می شود.
* ارزیابی و رتبه بندی شهرداری ها چگونه صورت می گیرد؟
شهرداری اوز درجه ۶ است، با عملکرد شهرداری در سالیان اخیر و مذاکراتی که با کارشناسان شده امکان دارد یک درجه شهرداری ارتقا یابد و اگر به شهرستان ارتقا پیدا کنیم ۲ درجه دیگر نیز افزایش می یابد و به درجه ۹ می رسیم.
* بالاترین درجه شهرداری چند است؟
درجه سیزده است که شهرداری کازرون که قدمت آن از شیراز هم بیشتر است دارا می باشد.
* فرآیند ارزیابی چگونه صورت می گیرد؟
توسط کارشناسان انجام می شود و قدمت شهرداری اهمیت دارد. ذیحسابی از حساب های مالی انجام می شود اگر ۳ سال متوالی بودجه مصوب شده جذب شود رتبه داده می شود که شهرداری اوز در۳ سال اخیر جذب کرده است.
* بودجه سال ۹۱شهرداری چقدر مصوب شده است؟
۲ میلیارد تومان تصویب شده است که تا کنون یک میلیارد و سیصد میلیون تومان آن جذب شده است.
* هزینه جاری ماهیانه شهرداری چقدر است؟
در هزینه ماهیانه شهرداری: حدود ۴۰ درصد هزینه ها، هزینه جاری و ۶۰ درصد عمرانی است. ماهیانه حدود ۹۰ میلیون هزینه حقوق وکسورات و بیمه و بازنشستگی است. اعتبارات جذب شده دولتی صرفا باید صرف هزینه های عمرانی شود و نمی تواند صرف هزینه جاری شود.
* منابع درآمدی تحقق بودجه مصوب شده چگونه تامین می شود؟
پروانه کسب، پروانه ساختمان، فروش زمین، نوسازی، عوارض سطح شهر، تفکیک، عقب نشینی و…جزءدرآمد شهرداری محسوب می شود.
* درسال جاری چقدر اعتبارات دولتی کسب شده است؟
۹۸ میلیون تومان برای خیابان مرحوم فقیهی،۷۰ میلیون تومان خیابان جلو سپاه، ۴۵ میلیون تومان برای انتهای خیابان طلایی، بولوار امام خمینی ۴۵ میلیون تومان، بولوار شهید رجایی ۲۰ میلیون تومان،۱۲۰ میلیون تومان نیز برای پارک حاشیه ای بسیج و موارد دیگری نیز بوده است که بالغ بر۵۰۰ میلیون تومان در سال جاری جذب شده است.
* عناوین پروژه هایی که در سال جاری انجام شده اعلام کنید.
پارک حاشیه ای، کنار گذر آن، آسفالت و زیر سازی خیابان های فقیهی، طلایی، آغاز باند دوم بولوار خلیج فارس، شهید کمال، خیابان موزه، سنگ کاری ۲ پل، لبه گذاری شهید رجایی و امام خمینی، روشنایی بولوار خلیج فارس،۴ برج نوری، فضای سبز بولوار امام خمینی و ورود شهرداری به کارهای فرهنگی و ورزشی.
* چه پروژه هایی تاکنون به اتمام رسیده است؟
اکثر پروژه ها تمام شده است.کارهای اصلی انجام شده و برنامه داریم به فضای سبز بیشتر برسیم.
* چرا به برخی از فضاهای سبز محلات اهمیت لازم داده نشده است. مثلا فضای سبز خیابان طلایی و مسکن مهر
سیاست این است که به مرورانجام شود ابتدا درخت کاشته می شود وقتی بزرگ شد درخت های قدیمی قطع می شوند. مشکل آب هم وجود دارد.
* براساس آن چه اعلام کردید حدود ۲۰ پروژه همزمان انجام می شود. شهرداری شیراز هم همین حدود پروژه در دست اجرا دارد.آیا بهتر نیست تعداد کمتری پروژه شروع شود تا پس از اتمام، پروژه های جدید شروع شود؟
شهر ما قبلا از شهرهای همجوار جلو بوده و اکنون عقب افتادیم و باید شبانه روز کار کنیم و حضور ما در شهرداری باید خروجی داشته باشد. بسیاری از مسئولین کنونی استان قبلا اوز بوده اند و شناخت دارند که ما باید استفاده کنیم. بسیاری از پروژه های سایر شهرها تعطیل شده اما ما باید با سرعت کار کنیم.
* آیا برای اجرای پروژه ها اولویت بندی انجام می شود؟مثلا در بولوارهای نبی اکرم و امیرراد مشکلات زیادی وجود دارند که عرض خیابان کم شده و امکان حادثه وجود دارد اما با تاخیر اقدام می شود.
در آن بولوارها بعضی کارها و بهسازی پل آن انجام شده و نشست های خیابان اصلاح می شود. هر۲ روز یک بار شخصا از شهر بازدید می کنم. آسفالت باند دوم خیابان سپاه هم قرارداد آن تنظیم شده است. اختلاف سلیقه وجود دارد و مردم در مورد تک لبه ها قبلا درخواست زیادی داشتند. مشاورین جوان هر روز مراجعه می کنند و پیشنهاد می دهند. ما حرص کار می زنیم تا کارها خوب و با سرعت انجام شود.
* بعضی گلایه مندند کارهایی که توسط شهرداری انجام می شود ایمنی لازم ندارد.
تابلوهای راهنمایی و رانندگی نصب می شود وکارهای ایمنی انجام شده اما بعضا شهروندان رعایت نمی کنند و قوانین اجرا نمی شود. ممکن است تابلوها بیفتندحتی لامپ و روشنایی هم زده شده است.
* اقدامات خوبی در شهرداری انجام شده اما از بعضی جاها مانند کوچه ها که کمتر در معرض دید هستند غفلت شده است.
آسفالت و ترمیم کوچه ها نیز جزء وظایف شهرداری است. ابتدای حضورم در شهرداری با اعتباری معادل۱۲۰ میلیون تومان کوچه ها آسفالت شده اند و مقداری از کوچه ها باقی مانده انشالله ترمیم کوچه ها ادامه می یابد. با عقد قرارداد با شرکت خصوصی هفته ای یک بار کوچه ها نظافت خواهد شد و مردم نیز باید نظافت آن را رعایت کنند.
*بعضا مراجعه کنندگان به شهرداری از عدم حضورکارکنان شهرداری در محل کار خود به دلیل مرخصی روزانه یا ساعتی و معطلی در شهرداری یا تاخیر در انجام کارهایشان گلایه مندند.
قرارشده در قراداد جدید۵ نیروی متخصص مشغول به کارشوند تا کارها را انجام بدهند. اخیرا ۲ نیرو: آقایان غیاثی و احمدی جذب شده تا امور املاک وحقوقی را انجام بدهند.
* عده ای از شهروندان از افزایش تعرفه های پروانه ساختمان، پروانه کسب وحق تفکیک شاکی هستند در این مورد چه توضیحی دارید؟
طبق قانون ۱۰۱، در زمین های ۴۰۰متر مربع به بالا ۵۰ درصد ملک متعلق به شهرداری و۵۰ درصد متعلق به مالک است. این۵۰ درصد به قیمت روز محاسبه می شود که۲۵درصد بابت کاربری و ۲۵ درصد بابت معابر است اگر مالک نخواهد زمین به شهرداری بدهد باید معادل آن را به شهرداری بپردازد. برای ساختمان سازی حتی ساختمان باید بیمه شود. پروانه ساختمان بر اساس تعرفه دریافت می شود اما چون همزمان با تفکیک اخذ می شود برخی آن را به حساب پروانه ساختمان محسوب می کنند و فکر می کنند پروانه ساختمان افزایش یافته است. در مورد حق تفکیک، افرادی که منافع آن ها به خطر افتاده است شایعه پراکنی می کنند و موضوع را بزرگ نمایی کرده اند.
* در سال ۹۱ شهرداری چقدر زمین فروخته است؟
در برخی شهرهای همجوار شهرداری ماهیانه حدود۸۰۰ میلیون تومان زمین می فروشند اما شورای شهراوز مجوز فروش زمین محدود به ما می دهد. درسال ۹۱حدود۱۰ قطعه زمین ۲۴۰متری فروخته شده و خرج عمران شهر شده است اما ۴ هکتار زمین نیز برای شهرداری گرفته شده و به زودی به ثبت می رسد.
*آیا برای فروش زمین شرایط مزایده و اطلاع رسانی عمومی رعایت می شود؟
آگهی مزایده در اماکن عمومی، بانک ها، بخشداری و شهرداری زده می شود و سعی می شود اطلاع رسانی بهتر انجام شود.کمیسیون معاملات شامل: یکی از اعضای شورا، شهردار، مسئولین حراست و امور مالی و کارشناس و مسئول درآمد هستندکه همگی باید پاکت های مزایده را ببینند و امضا کنند. اعلام کرده ایم هرکسی فقط یک قطعه زمین می تواند بخرد.
* اگر اطلاع رسانی مزایده فروش زمین بهتر انجام شود بسیاری از شبهه ها از بین می رود. حداقل در تابلو درب ورودی شهرداری بزنید.
از این به بعد در تابلو شهرداری با بنرفروش زمین و شرایط مزایده را اعلام می کنیم تا اطلاع رسانی بهتر شود.
* درآمد حاصل از فروش زمین کجا هزینه می شود؟
فقط برای امور عمرانی هزینه می شود و برای هزینه های جاری نمی توان هزینه کرد.
* زمین هایی که به تملک شهرداری در می آید کجاست و متراژ آن چقدر است؟
در بولوار نبی اکرم و متراژ آن حدود۴ هکتار است.
* پروژه های دیگری نیز در سال۹۱ اجرا خواهد شد؟
بازار میوه وتره بار سرپوشیده می شود، پارک آبی تمام خواهد شد.
* قبلا عنوان کرده بودید پارک آبی بعد از عید فطر بهره برداری می شود چرا هنوز بهره برداری نشده؟
مشکل عبور تیر برق ازآن محل بود که جابجایی انجام شده است و پیگیری می گردد تا هر چه سریع تر مورد بهره برداری قرارگیرد.
* فکر نمی کنید در پارک آبی مصرف آب زیاد باشد و با مشکل کمبود آب روبرو شوید؟
مصرف آب آن زیاد نیست، ضمنا شهرداری از اداره آبفا همیشه طلب کار است و با همکاری بخشدار محترم مشکل حل شده است. بخشدار اوز حضور فیزیکی در محل دارد. مجددا لازم است از همکاری موثر فرماندار محترم و بخشدار محترم تقدیر وتشکر کنم. انتظاردارم مردم هم ازکسانی که کار می کنند حمایت کنند و همدیگر را تخریب نکنیم و از فرصت ها و شرایط به خوبی استفاده کنیم.
* برنامه سال ۹۲ شهرداری چیست؟
برنامه ریزی برای پارک جنگلی، کلنگ زنی قبرستان جدید، اخذ سند زمین های تملک شده، احداث بازار بزرگ اوز و تقدیم آن به جوانانی که جویای کارهستند با استفاده از سرمایه گذاران و پیمانکارهای خوب با همکاری فرماندار و بخشدارمحترم.
* برنامه راه اندازی استخر به کجا کشیده شد؟
استخر تقریبا تمام شده است و فقط باید به گاز وصل شود. دوست داریم کارها به آخر برسد و بعد اعلام کنیم.
* بهسازی وتعمیرات پارک نوروز که قبلا وعده داده بودید در چه مرحله ای است؟
در پارک نوروز ۲ برج نوری زده شده است. قرار شده نقشه جدید برای پارک نوروز کشیده شود، وسایل بازی نیز جایگزین می شود.
* علت خاموشی روشنایی بولوار شهرداری چیست؟
کابل های برق بولوار متاسفانه دزدیده شده الان دارند کار می کنند (درحین گفتگو تلفنی با تعمیرکارروشنایی صحبت کردند و گفتند در اسرع وقت تمام می شود که تا زمان چاپ نشریه بولوار روشن شد.) شهردار معتقد است شهروندان باید از اموال شهرداری که در حقیقت اموال خودشان است به خوبی مراقبت کنند.حتی کابل روشنایی قبرستان را نیز دزدیده اند.
* چرا مشاورین جوان به جزجلسات پرسش و پاسخ نمود عینی زیادی در شهر ندارند؟
مشاورین جوان در شهرداری حضور پیدا می کنند و پیشنهادات خود را ارائه می کنند.
* مدتی است از انتشار نشریه شهروند خبری نیست، شماره بعدی نشریه شهروند چه زمانی منتشر می شود؟
مشکل کاغذ وجود داشت سعی می شود هر۲ تا ۳ماه یک بار منتشر شود. دوست داریم با هرانتشار نشریه یک مژده به شهروندان بدهیم. مژده بعدی بهره برداری از پارک آبی در نشریه شهروند است.
* اتحادیه اصناف که پیش آئین نامه آن تدوین شد و مقرر شد امور پیشه وری با شهردار و بخشدار هماهنگ کنند تا جلسه نهایی برگزار شود به کجا رسید؟
صحبتی با من نشده است قرارشد مدارک تحویل شود.(شهردار از مسئول دفتر خواستند مسول امور پیشه وری درجلسه حضور یابند و توضیح دهند که حضور نیافتند) اما مسئول پیشه وری درپایان مصاحبه در محوطه شهرداری دیدیم وگفتند موضوع را پیگیری می کنند.
* چرا سرعت گیرهای درون شهر استاندارد نیست؟ ازشب نماها نیز نباید به عنوان سرعت گیر استفاده شود.
سعی می کنیم آن ها را اصلاح و ترمیم کنیم. شهروندان باید قانونمدار باشند و ما نباید به زور مجبور به رعایت قانون شویم.
* رودخانه کنار پارک آبی با هرسیل که می آید به سطح جاده نزدیک تر می شود آیا سیل بندی در نظرگرفته شده است؟
دیروز عصر بازدید شده و با پیمانکار صحبت شده و به زودی عملیات آن آغاز می شود.
* آیا بر ای تک لبه های سنگی که در بولوار شهید رجایی استفاده شده از نظر ایمنی و مقاومت مطالعه شده است؟
قطرآن ها ۸ سانتیمتر است و از بلوک بهتر جواب می دهد چون آب شور وتلخ است و بلوک ها را می ترکاند. قرارشده رنگ های سیاه در درزها استفاده شود. شهردار منطقه ۶ شیراز بعد از اوز در بولوار صنایع از سنگ استفاده کرده است.
* در زمان انجام نصب سنگ ها ظاهرا کارشناس شهرداری از این طرح اطلاع نداشت.
این طرح خودم را دادم ولی بعد هماهنگ شده و الان اذعان دارند که بهتر از تک لبه هاست. در سروستان، نی ریز و استهبان نیز از سنگ استفاده می شود.
* سبدهایی که در پیاده روها گذاشته شده بلا استفاده مانده طرحی برای آن دارید؟
سبدها گذاشته شده تا مردم وکسبه گل بکارند و نگهداری کنند. در موتوری گل خانه زده شده و سعی می کنیم امسال درآن ها گل بکاریم.
* ون های درون شهری متعلق به شهرداری است؟ این خودروها در ایستگاه ها مسافرسوار و پیاده نمی کنند و تلفنی شده اند.
شهرداری این خودروها را به بخش خصوصی واگذارکرده است. برنامه ریزی می شود در هر ایستگاه ۲تا۳ دقیقه بایستند و ایستگاه ها نیز تجهیز می شود.
* شورا با شهرداری و بالعکس چقدرهماهنگی دارند؟ آیا جلسه خاصی برگزار می شود؟
مشکلی با شورا نداریم. جلسات شورا بیشتردر مورد ارتقاست. شورا برای امورجاری شهر نیز جلساتی دارند و رئیس شورا و سایر اعضا زحمات زیادی می کشند.
* اگر بخواهید به عملکرد خود در طول این ۲سال از صفر تا ۲۰ نمره بدهید چه نمره ای خواهید داد؟
مردم باید به عملکرد ما نمره بدهند.خدا کند مردم راضی باشند. من برای شهر از هیچ کوششی دریغ نکرده ام سعی کردم کارکنم و اعتبارات دولتی جذب کنم و هرکاری برای مردم بکنیم وظیفه ماست. بسیاری از مردم نیز از کارهای انجام شده رضایت دارند و تقدیر می کنند. (گرچه شهردار صریحا نمره را اعلام نکردند اما از لابلای حرفها متوجه شدیم نمره خود را بالای ۱۵ می دانستند)
* دوست دارید در شورای بعد نیز شهردار اوز باشید؟
اگر مردم قبول داشته باشند دوست دار م. افتخار من این است که خدمتگزار مردم اوز باشم.
* وسایط نقلیه موتوری شهرداری چه تعدادی است؟
حدود ۱۲ خودرو داریم.
* آیا این وسایط نقلیه در اختیار کارکنان هم قرارمی گیرد؟ بعضی وقت ها دیده می شود به عنوان وسیله شخصی استفاده می شود.
مسئول امور شهر غیر از صبح ها در عصر و شب و ایام تعطیل باید در شهرحضور داشته باشد و از خودرو استفاده می کند. از سایر وسایل هم برای رفاه مردم استفاده می شود.آتش نشانی و امور شهر تعطیلات ندارند و در عید و عزا سرکار هستند.
* برای فضای سبز مسکن مهر چه برنامه ای دارید؟
بخش خصوصی که مستقر شود انشالله کار خواهد شد اما در حفظ فضای سبز شهروندان نیز باید همکاری کنند.
* پیشنهاد می شود در هر فصل در هر خیابان بر اساس ضوابط کاسب برگزیده معرفی شود.
سعی می کنیم در شماره های بعدی نشریه شهروند از این پیشنهاد استفاده کنیم.
* برخی می گویند در زمان پرسش و پاسخ شهردار زیاد انتقادپذیر نیستند. فکر می کنید چقدر انتقاد پذیر هستید؟
من در شهر هستم و با مردم رفت و آمد دارم. انتقاد می پذیرم اما از محاکمه نار احت می شوم. شهروندان به خوبی نمی دانند شهرداری چگونه اداره می شود .من یک نفر هستم و شبانه روز فعالیت می کنم، کار می کنم و جواب می دهم ولی باید انگیزه ها تقویت شود، من هم تحمل خاصی دارم. ازحرف زور هر کسی ناراحت می شود بعضی رفتارها ناخوشایند و بی حرمتی به شهردار است. در برخی موارد نیز افرادی هستند ذهنیت ها را خراب می کنند. ستون شایعات نسل پویا را می خوانم تا با مشکلات شهر بیشترآشنا شوم و انتقادات را ببینم.
* ممکن است در زمان انتخاب شهرداری برخی دوست داشتند شورا یک نیروی بومی انتخاب می کرد و بعضی رفتارها ناشی از آن بوده است.
درآن دوره چند نفر آمدند و برنامه دادند و شورای شهر از میان برنامه ها ارائه شده و سوابق من را انتخاب کرد. وقتی شهردار مسئولیت گرفت لازم است ضمن حفظ احترام متقابل همه با هم برای عمران و آبادی شهر به همدیگرکمک کنیم. من جای کسی اشغال نکردم و به کسی ضرر و زیان نرسانده ام. به عنوان یکی ازکارکنان و مسلط به امور شهرداری این مسئولیت را قبول کرده ام.
بالاخره بعد از صحبت های طولانی با شهردار اوز که در بعضی موارد دردل بود، رسیدیم به پرسش های انتهایی و پاسخ های کوتاه آقای کریمی شهرداراوز که بدین ترتیب بود:
شهردار: پرکارترین
کارکنان شهرداری اوز: زحمت کش ترین
شهراوز: زیباترین
شورای شهر: فعالترین
گفتگوی صریح بامسئولین: نیازمردم
عصراوز: تحفه ماندگار
گزارش و عکس از: ابراهیم احمدی، محسن مهرآوران و فائزه طیوری
لینک کوتاه:
ازبین این ۱۲ سال. هشت سال ان مربوط به دوره شهرداری. اقای مسعود. کرامتی است که دراین مدت ایشان برای. ارتقای. درجه. شهرداری. اوز اقدامی. نمی. کردند. ودرمقابل. سوالات. مردم. پاسخگو. نبودند. وباعث شد شهرداری. اوز. کماکان درجا بزند الان شهردار جدید. قول. داده اند که زودتر. اقدام. کنند. مردم. منتظر اقدام. اقای. امیری. شهردار جدید. هستند
متاسفانه اوز دوران خوبی را نمیگذراند باور کنید بعید نیست کارشناسان شهرداری و تعدادی از اعضای شورای شهر نمیدانند درجه شهرداری چیست یا برایشان اهمیت ندارد خانم صالحی ۸سال سابقه عضو شورای شهر و شهرستان است همیشه میگوید ومینویسد که پیگیر این واون بوده ام تا حالا یکی از خبرهایش آورده شود که در رابطه با درجه شهرداری نوشته باشد البته بقیه شوراییها همینگونه هستند ولی بخاطر سابقه بیشتر صالحی ایشان را مثل آوردم از آقای امیری درخواست دارم جواب بدهد کی درجه شهرداری ارتقا پیدا میکند
به امید روزی که شهرمان اوز پیشرفت کند و به یک شهر مستقل تبدیل شود
متاسفانه سطح اطلاعات اجتماعی شورای شهر اوز. چندان بالا نیست ودرباره. ارتقای. درجه شهرداری. ومزایای ان. وچگونه. اقدم کردن درباره. اطلاعات کافی ندارند وچندان. انگیزه ای هم در این شورا دیده. نمیشود. کلا شورای شهر. اوز. در حد. یک شورای. روستا هم عمل. نمی کند واوز. در این. دوره شورا. خیلی. ضرر دید. واز قافله. پیشرفت. عقب. مانده
از اقای. زندوی ریس دادگستری. انتظار. داریم که درباره تاسیس نمایندگی ثبت. اسناد. واملاک که. زیر مجموعه دادگستری می باشند در نماز جمعه. این هفته ودرمیز خدمت هفته قوه. قضاییه اطلاع رسانی. نمایند. با تشکر. جمعی. ازکارمندان. بومی. اوز
آقای خضری اولا تشکر که این خبر لازم وجالب را کار کردید وچیزهایی از زمان شهرداری ایشان گفته میشود اما تا سندی در دست نباشد نباید حرفی زدکه پیشنهاد میکنم اعضای شورای شهر آن زمان آقایان صباغی . امینی. نیرزن. دستوری. غیاثی البته به صباغی سلامتی قبلش برگرددکه نمی توانند نظری بدهندولی بقیه باید جوابگو باشند آیا شایعات و حرف و حدیتها درست هستند یا خیر